• 2 šaukštai sviesto
  • 4 vištienos krūtinėlės
  • 1 ½ puodelio, supjaustytų 2,5 cm juostelėmis, salierų
  • 4 ananasų griežinėliai
  • raudonoji paprika
  • ½ puodelio vištienos sultinio
  • 3 šaukštai „Tia Maria“ kavos likerio

Gaminimas

 

Ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą keptuvėje. Kai sviestas išsilydys, sudėkite vištienos krūtinėles. Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų.

 

Keptuvę uždenkite ir troškinkite 4 minutes. Apverskite vištienos krūtinėles, vėl pagal skonį įdėkite prieskonių, uždenkite ir troškinkite 4 minutes. Šį veiksmą kartokite, kol vištiena visiškai iškeps – maždaug 16 – 20 minučių. Tada sudėkite vištienos krūtinėles į karščiui atsparią lėkštę. Lėkštę uždenkite ir įdėkite į iki 65 °C įkaitintą orkaitę, kad neatšaltų.

 

Tuo metu į keptuvę sudėkite salierus, papriką ir ananaso griežinėlius. Įberkite prieskonių ir kepkite 2 – 3 minutes. Tada supilkite vištienos sultinį ir troškinkite dar 2 minutes.

 

Ištraukite iš orkaites vištienos krūtinėles ir sudėkite prie daržovių padažo. Atskirai uždekite kavos likerį ir juo apipilkite vištienos krūtinėles.

Spausdinti