Geriausias dalykas šiame recepte yra tas, kad naudojami sezoniniai, džiovinti ir šaldyti vaisiai – tai geriausias derinys sveikatai šaltuoju metų laiku. Be to, jame nėra cukraus ir glitimo!

 

imunitetas

Šaldytos vyšnios yra tobulas produktas tirštiesiems kokteiliams (glotnučiams), jų skoniai idealiai dera su kitomis sudedamosiomis dalimis. O kanapių sėklos yra puikus priedas praktiškai prie bet ko!

 

Kanapių sėklos ypač tinka tirštiesiems kokteiliams gaminti, nes geriau vengti sintetinių baltymų miltelių, o kanapės yra puikus natūralus šaltinis augalinės kilmės baltymų (turi 65 % globulino ir didelį kiekį albumino). Šie baltymai yra panašūs į žmogaus kraujo baltymus ir yra labai naudingi hemopoezei vykdyti ir sustiprinti imunitetą. Kanapių sėklose nėra glitimo, todėl jos yra nepakeičiamas produktas asmenims, sergantiems celiakija. Mitybos specialistai rekomenduoja reguliariai įtraukti kanapių sėklas į pusryčių meniu.

 

Glotnutis su šaldytomis vyšniomis ir kanapių sėklomis

 
  • Didelis obuolys (arba 2 maži), nulupti ir supjaustyti
  • Didelė kriaušė, nulupta ir supjaustyta
  • 2 salierų stiebai, supjaustyti
  • 450 g šaldytų vyšnių
  • Šaldytas bananas, supjaustytas
  • 3 šaukštai kanapių sėklų (+ šiek tiek puošti)
  • Šaukštas linų sėmenų
  • Citrinos sulčių
  • 0,25 šaukštelio malto cinamono
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Vandens arba kokosų vandens pagal skonį
  • Džiovintų vyšnių puošti (nebūtinai)
 

Gaminimas

 

Elektriniu trintuvu sutrinti obuolį, kriaušę, salierus su citrinų sultimis ir vandeniu (svarbu ingredientus gerai išmaišyti). Įdėti kanapių sėklų, cinamono, vanilės, šaldytų vyšnių ir šaldytą bananą. Viską vėl gerai išplakti, kol gausis glotni, kreminė tekstūra. Supilti į stiklines. Papuošti džiovintomis vyšniomis ir kanapių sėklomis. Viskas: jau galima mėgautis!

   

Pastaba nr. 1. Gėrimo likutį galima laikyti šaldytuve vieną dieną.

   

Pastaba nr. 2. Iš šaldiklio vyšnias išimti, likus 20 – 30 minučių ir tirštųjų kokteilių ruošimo, kad uogos šiek tiek atitirptų.

   

Pastaba nr. 3. Nebūti lupti obuolių ir kriaušių žievelės, užtenka išimti sėklas.

   

2 porcijų

100 g apie 65 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

Spausdinti