Vasara baigėsi, bet tai nereiškia, kad daugiau nebereikia mesti svorio ir galima storėti. Laikas greitai skrieja: nesuspėsime apsidairyti ir jau reikės pradėti ruoštis Naujųjų metų šventei, o ir kita vasara netruks ateiti. Todėl visus metus reikėtų stengtis maitintis sveikai ir geriausiai – sezoniniais maisto produktais. Kiekvienas gali atrasti dietą pagal savo skonį. Tada jos laikymasis nebus kančia, o grynas malonumas!

 

dietos

Ruduo – neįprastas metų laikas: atvėsta. Daugelis žmonių pajunta, kad rudenį turi mažiau jėgų ir energijos nei vasarą. Todėl nereikėtų kankintis rudenį laikantis dietų be angliavandenių arba labai mažo kaloringumo dietų. Prioritetas turėtų būti sveika mityba.

 

Obuolių dieta

 

Ruduo – obuolių metas. Juose gausu vitamino C ir maistinės ląstelienos. Jie skatina svorio kritimą. Galima išbandyti rudenį obuolių dietą ir numesti iki 4 kg.

 

Obuolių dietos valgiaraštis:

 

Pusryčiai: obuolys, šaukštas liesos varškės ir riekelė ruginės duonos.

 

Priešpiečiai: obuolys.

 

Pietūs: žuvies salotos (150 g žuvies, obuolys, salieras, apelsinas, 75 g lieso jogurto su citrinų sultimis, be druskos).

 

Pavakariai: 100 g liesos varškės ir obuolys.

 

Vakarienė: 2 gabalėliai sūrio, pusė obuolio, pusė agurko, žalumynų.

 

Svogūnų sriubos dieta

 

Ši dieta valo organizmą, jį balansuoja ir suteikia praktiškai visų reikalingų maistinių medžiagų. Tam reikės išsivirti ypatingą svogūnų sriubą, kurią bus galima valgyti bet kuriuo metu ir bet kokį kiekį savaitę laiko.

 

Pirmą dieną sriubą rekomenduojama papildyti kokiu nors vaisiumi, antrą – daržovėmis, trečią ir ketvirtą – vaisiais ir daržovėmis, penktą ir šeštą – vištienos krūtinėle, o septintą – rudaisiais ryžiais ir apelsinų sultimis.

 

Ypatingoji svogūnų sriuba

 
  • 6 svogūnai
  • 300 g salierų
  • 2 pomidorai
  • 2 saldžiosios paprikos
  • Nedidelis kopūstas
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį (nebūtinai)
  • Maltų aitriųjų paprikų pagal skonį (nebūtinai)
 

Gaminimas

 

Daržoves susmulkinti, užpilti vandeniu, kad apsemtų, ir virti, kol suminkštės (apie 20 – 30 min.). Prieskonių galima nedėti, bet galima ir įdėti šiek tiek druskos ir maltų, juodųjų pipirų, jei labai norisi. Ypač rekomenduojama įdėti šiek tiek maltų aitriųjų paprikų, kurios padeda suaktyvinti medžiagų apykaitą ir deginti riebalus.

 

4 – 6 porcijos

100 g apie 25 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

 

5 : 2 dieta

 

Ši dieta unikali tuo, kad nereikia savęs labai riboti. 5 dienas galima valgyti viską, ko tik norisi (geriausia būtų rinktis sezoninį maistą. Rudenį: obuolius, kriaušes, slyvas, bulves, morkas, cukinijas, moliūgus, melionus, baklažanus, saldžiąsias paprikas, brokolinius ir žiedinius kopūstus ir kitas sodo ir daržo gėrybes), o likusias 2 savaitės dienas taip pat viską, ko norisi, bet ne daugiau nei 500 kalorijų per dieną moterims, vyrams – ne daugiau nei 600 kalorijų per dieną. Teigiama, kad dieta veiksmingai padeda numesti iki 3 kg per mėnesį ir gali tapti ne tik dieta, bet tam tikru valgymo būdu ar kassavaitiniu įpročiu. Laikantis šios dietos dvi dienas teks atidžiai skaičiuoti kalorijas. Tai galima daryti mintyse, užsirašinėti į užrašų knygelę arba naudotis specialiomis programėlėmis kompiuteryje ar išmaniajame telefone.

 

Spausdinti