garai

Kalakutiena – nuostabus dietinis produktas, o jeigu paruošiamas tinkamai, tai nauda sveikatai dar labiau padidėja. Vienas labiausiai vertingas maistines medžiagas saugančių gaminimo būdų – maisto ruošimas garuose. Tokį maistą rekomenduojama valgyti, laikanti dietos arba sergant kai kuriomis ligomis, bet nepakenktų ir visiems bent kartais pakeisti įprastą virtą ar keptą maistą į patiekalus, ruoštus garuose.

 
  • 600 g kalakutienos krūtinėlės
  • 4 dideli pomidorai
  • 4 paprikos
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas augalinio aliejaus
  • 0,5 šaukštelio maltų čiobrelių
  • 0,5 šaukštelio maltų rozmarinų
  • Šaukštelis maltų, raudonų paprikų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • 2 skiltelės česnako (nebūtinai)
  • Šaukštelis garstyčių (nebūtinai)
 

Gaminimas

 

Kalakutieną sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir sojų padažu, smulkiai supjaustytu česnaku ir garstyčiomis. Palikti marinuotis 40 min. Supjaustyti pomidorus, paprikas. Kalakutieną marinate sumaišyti su daržovėmis, čiobreliais, rozmarinais, maltomis paprikomis, augaliniu aliejumi. Jei reikia, paskaninti druska ir pipirais. Uždengti foliją virti garuose 45 – 50 min.

 

3 – 4 porcijos

100 g apie 117 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val.

Spausdinti