Trūksta idėjų, ką šiandien gaminsite pietums ar vakarienei? Galbūt tai galėtų būtų virtinukai? Virtinukų receptų yra begalė. Reikėtų daug laiko visus juos išbandyti ir išragauti! Šį kartą siūlome pasigaminti itališkus virtinukus (njokus), virtinukus su varškės ir krapų įdaru ir virtinukus, įdarytus braškėmis!

 

virtinukai

Njokai arba itališki virtinukai su sūrio padažu ir rūkyta kiauliena

 
  • 500 g bulvių
  • 150 g miltų
  • Druskos, malto muskato pagal skonį

Padažui:

  • 100 g kietojo sūrio
  • 150 ml pieno
  • 150 ml vištienos sultinio
  • Šaukštas miltų
  • 30 g sviesto
  • Šaukštelis džiovintų prieskoninių žolelių
  • 100 g rūkytos kiaulienos
 

Gaminimas

 

Išvirti bulves su lupenomis, kurias nulupti, kol vis dar karšta. Sutrinti, kad gautųsi bulvių košė. Paskaninti druska ir įdėti šiek tiek muskato. Sudėti miltus ir išminkyti tešlą virtinukams. Tešlą palikti 20 min. pastovėti. Ant miltuoto paviršiaus iš tešlos suformuoti dešreles ir supjaustyti gabalėliais. Njokus sumesti į verdantį, pasūdytą vandenį. Kai vanduo užvirs, dar pavirti 2 – 3 min. Paruošti padažą: keptuvėje įkaitinti sviestą, įdėti miltų ir pamaišyti pusę minutės. Nukelti nuo ugnies ir nuolat maišant supilti pieną ir sultinį. Sumažinti ugnį ir vėl viską užvirti. Sudėti tarkuotą sūrį ir žoleles ir pavirti, kol sūris išsilydys (apie 5 min.). Sudėti smulkiai supjaustyti rūkytą kiaulieną ir aplieti padažu paruoštus itališkus virtinukus.

 

4 porcijos

100 g apie 151 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

 

Virtinukai su varške ir krapais

 
  • 360 g miltų
  • 240 ml verdančio vandens
  • 5 šaukštai aliejaus
  • Druskos pagal skonį

Įdarui:

  • 600 – 700 g varškės
  • 50 g krapų
  • Druskos pagal skonį
  • Sviesto ir grietinės pagal skonį
 

Gaminimas

 

Sijotus miltus sumaišyti su aliejumi ir druska. Supilti verdantį vandenį ir greitai išmaišyti tešlą. Kai šiek tiek atvės, tešlą išminkyti. Tada ant miltuoto paviršiaus iškočioti tešlą, išpjauti apskritimus specialia forma, dėti įdaro ir formuoti virtinukus. Paruošti įdarą: varškę ištrinti su smulkintais krapais ir šiek tiek druskos. Virtinukus dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir, kai užvirs, dar pavirti 5 minutes. Patiekti su sviesto ir grietinės padažu.

   

4 porcijos

100 g apie 173 kcal

Paruošimo laikas: apie 35 min

 

Virtinukai su braškėmis

 
  • 240 g miltų
  • Kiaušinis
  • 120 ml pieno
  • 3 šaukštai pieno
  • Šaukštelis augalinio aliejaus

Įdarui:

  • 400 g braškių
  • 100 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio bulvių krakmolo
  • Grietinės arba braškinio jogurto pagal skonį
 

Gaminimas

 

Miltų viduryje padaryti duobutę ir įmušti kiaušinį. Pieną sumaišyti su vandeniu ir užpilti ant kiaušinio. Išminkyti tešlą. Ji turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Jeigu limpa, įdėti dar šaukštą miltų. Tešloje vėl padaryti duobutę ir supilti aliejų – tešla taps dar elastingesnė. Gerai išminkyti tešlą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 20 min. Paruošti įdarą: braškes nuplauti, perpjauti per pusę ir sumaišyti su krakmolu. Virtinukus dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir, kai užvirs, dar pavirti 5 minutes. Galima patiekti su grietine arba braškiniu jogurtu.

 

4 porcijos

100 g apie 183 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

Spausdinti