Agurotis – tai viena iš paprastojo moliūgo atmainų. Iš Italijos kilęs maistui vartojamas augalas subrandina gana trumpus, pailgus arba cilindro formos, gelsvus arba žalsvai baltus vaisius. Vaisiai gali sverti 2 – 4 kg. Aguročių rekomenduojama valgyti tiems, kurie laikosi dietos, mat jie labai nekaloringi. Yra duomenų, kad net padeda deginti riebalus! Lengvai virškinamos daržovės skatina perteklinių skysčių pasišalinimą iš organizmo, todėl padeda išvengti tinimo, inkstų ir šlapimo takų ligų. Veikliosios medžiagos aguročiuose neutralizuoja ir šalina kenksmingas medžiagas bei „blogąjį“ cholesterolį.

 

Aguročių salotos su pomidorais ir sūriu

 

"agurociai"

  • 400 g aguročių
  • 1 – 2 pomidorai
  • 170 g mocarelos
  • 2 šaukštai raudonojo vyno acto
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Bazilikų puošti
 

Gaminimas

 

Aguročius supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 1,5 minutės. Pomidorus smulkiai supjaustyti. Taip pat supjaustyti mocarelą. Sumaišyti ingredientus ir aplieti acto, aliejaus, druskos ir pipirų padažu. Papuošti bazilikų lapeliais.

 

4 žmonėms

100 g apie 108 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

   

Aguročių blyneliai

 
  • 400 g aguročių
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 170 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, cinamono, vanilės ekstrakto pagal skonį
  • Miltelinio cukraus puošti
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Pieną, kiaušinius, miltus, cukrų, cinamoną, vanilę, druską, pipirus ir kepimo miltelius išplakti, kol gausis vientisa masė. Aguročio minkštimą sutarkuoti, sudėti į tešlą ir gerai išmaišyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, pilti tešlą ir kepti, kol apskrus iš abiejų pusių. Blynelius sudėti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių. Po to pabarstyti milteliniu cukrumi.

 

4 žmonėms

100 g apie 287 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

   

Aguročių sriuba su bazilikais

 
  • 1 kg aguročių
  • 70 g bazilikų
  • Svogūnas
  • 200 g 10 % grietinėlės
  • 600 ml lieso vištienos sultinio
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų pipirų, muskato pagal skonį
 

Gaminimas

   

Į keptuvę įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną, kol taps permatomas. Supilti sultinį, sudėti supjaustytus aguročius. Kelias aguročių riekeles palikti papuošimui. Kai užvirs, paskaninti druska ir pipirais, ir dar pavirti 10 minučių, kol suminkštės daržovės. Tada sutrinti sriubą elektriniu trintuvu, supilti grietinėlę ir sumaišyti su muskatu. Likusias aguročių riekeles pakepinti aliejuje, kad lengvai apskrustų ir taptų traškios. Sriubą supilti į dubenėlius ir papuošti skrudintomis aguročių riekelėmis, gausiai pabarstyti smulkintais bazilikais. Galima patiekti su krekeriais.

 

4 žmonėms

100 g apie 40 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti