Gaivia žaluma išsiskiriančių salotų receptas. Traškūs brokoliniai kopūstai itin dera su pikantiška feta ir atskleidžia egzotiškų kedrinių pinijų skonį. Kedrinės pinijos – vienos vertingiausių spygliuočių medžių sėklos. Šias sėklas tolimajame Sibire subrandinančios pušys kartais vadinamos „duonos medžiais“.

 

  • 450 g brokolinių kopūstų
  • 100 g fetos
  • 3 šaukštai razinų
  • 30 g skrudintų kedrinių pinijų
  • 45 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

 

Brokolinių kopūstų žiedynus pabarstyti druska ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. sumaišyti su razinomis, sutrupintu fetos sūriu ir skrudintomis kedrinėmis pinijomis.

 

100 g apie 172 kcal

Paruošimo laikas: 15 min

4 porcijų

Spausdinti