„Baltijos kelias – tai yra gražus prisiminimas, kuris buvo savo vietoje ir savu laiku. bet, mano manymu, šiais laikais žmonės neteisingai tai interpretuoja. Dažnai išgirstam sakant: kodėl mes ir dabar negalėtume būti tokie, kokie buvome Baltijos kelyje? Visi draugiški. Visi susikabinę už rankų.“, – laidoje „Baltijos kelias. Trisdešimt metų“ sako žinomas žurnalistas, publicistas Andrius Užkalnis.

 

Asorti pristatimas, Andrius Uþkalnis,

 

Pasak laidos svečio, realybė yra tokia, kad žmonės tokie kaip Baltijos kelyje būna tik ekstremaliomis sąlygomis: „Šiaip mes esame kitokie. Mes esame konkurenciniai gyvuliai“. Kita vertus, šiai konkurencijai galime būti dėkingi už akivaizdų mūsų šalies progresą, teigė A. Užkalnis. Pasak vieno žymiausių maisto kritikų Lietuvoje, gastronomija yra viena iš sričių, kuriai inspiraciją milžiniškam šuoliui suteikė būtent Baltijos kelias.

 

PR_TV_Uzkalnis

 

„Mes atėjome iš skurdžios valstietiškos šiaurės šalies. Mūsų virtuvė rėmėsi mažai gendančiais maisto produktais, kurių pagrindas buvo bulvė. O dabar vien Vilniuje yra nemažiau kaip septyniasdešimt vietų, kuriose galime suvalgyti Pietryčių Azijos sriubos su kokosų pienu“, – apie didžiulį šuolį mūsų kasdienybėje, kurio, tikėtina, neįvertiname galvodami apie Baltijos kelio reikšmę, kalbėjo laidos svečias.

 

„Baltijos kelias. Trisdešimt metų“ – tai dokumentikos ciklas, skirtas taikos manifestacijai, kuriuo siekiama ne tik prisiminti anuos laikus, bet ir pažvelgti į Lietuvos dabartį ir ateitį: nuo meno, politikos ir mokslo iki gastronomijos. „Lietuvos ryto“ TV eteryje – kiekvieną šeštadienį 16.30 val.

 

Nuotraukos iš „Lietuvos ryto“ televizijos archyvo.