Kovo 8-oji – vienintelė diena metuose, skirta tik moterims. Taigi, tikriausiai daugeliui kyla klausimas, ką skanaus pagaminti savo mylimoms moterims, kad jos jaustųsi pamalonintos. Nebūtina gaminti kulinarinių šedevrų. Genialumas visada slypi paprastume. Tad štai kelios idėjos.

 

Biskvitinis pyragas su avietėmis

 

"avietinis pyragas"

  • 200g šaldytų aviečių
  • 125 g miltų
  • 125 g cukraus
  • 10 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį
  • 100 ml 33 % grietinėlės
  • Šokolado puošti
 

Gaminimas

 

Kiaušinius išsukti su cukrumi. Pamažu maišant supilti miltus su kepimo milteliais, supilti grietinėlę. Kepimo indą ištepti sviestu, supilti tešlą. Viršuje paskirstyti atšildytas avietes. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, iki 40 minučių. Kai atvės, išimti iš formos ir supjaustyti. Papuošti šokolado drožlėmis.

 

6 – 8 žmonėms

100 g apie 234 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

 

Bananų ir mangų kokteilis

 
  • Bananas
  • Mangas
  • 20 g dygliuotojo ožerškio (goji) uogų
  • 300 ml jogurto
  • 20 g avižinių miltų
 

Gaminimas

 

Į kokteilių plaktuvą sudėti bananą, mangą, ožerškio uogas, miltus, jogurtą. Plakti, kol gausis vientisa masė.

 

2 žmonėms

100 g apie 78 kcal

Paruošimo laikas: apie 5 min

   

Salotos su avokadais ir krevetėmis

 
  • Avokadas
  • 200 g ananaso
  • Raudona paprika
  • 300 – 350 išlukštentų krevečių
  • 2 – 3 šaukštai majonezo
  • Citrinos puošti
 

Gaminimas

 

Šaldytas virtas krevetes atšildyti ir perlieti verdančiu vandeniu. Žalias krevetes išvirti pasūdytame vandenyje. Nepervirti. Krevetės neturėtų prarasti formos ir skonio. Išskobti avokado minkštimą, supjaustyti. Susmulkinti papriką, ananasus. Krevetes perpjauti pusiau. 3 – 4 palikti papuošimui. Sumaišyti su majonezu ir salotomis įdaryti avokadų puseles. Papuošti likusiomis krevetėmis bei citrinos griežinėliu.

 

2 žmonėms

100 g apie 119 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

   

Viščiukas su citrinomis ir Provanso žolelėmis

 
  • Viščiukas
  • Citrina
  • Česnakas
  • 50 ml sauso, baltojo vyno
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 lauro lapai
  • 2 šaukšteliai citrinpipirių
  • 2 šaukšteliai Provanso žolelių mišinio
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Viščiuką nuplauti ir nusausinti. Ištrinti smulkintu česnaku, apšlakstyti citrinos sultimis, aliejumi ir vynu. Įdėti citrinos žievelę ir lauro lapus. Padėti į šaldytuvą marinuotis 30 minučių. Dėti į kepimo formą, apšlakstyti aliejumi. Jei reikia, paskaninti druska, citrinpipiriais ir žolelėmis. Uždengti su folija ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 30 minučių. Po to nuimti foliją ir kepti dar 20 – 25 minutes, kol taps traškus. Patiekti, kai šiek tiek atvės.

 

6 – 8 žmonėms

100 g apie 209 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti