Socialinės apsaugos ir darbo ministerija įvairioms mūsų šalies bendruomenėms skiria šimtus tūkstančių eurų, kad jos tvarkytų aplinką, organizuotų kultūrinius renginius. Tačiau Kauno Dainavos bendruomenės savo pirkiniais pribloškė ir visko mačiusius tarnautojus.

 

20160120_dainavos_bendruomene

Gavę paramą, Dainavos bendruomenės Tarybos nariai, sumanė nusipirkti indaplovę, kurios kaina – 1500 eurų.

 

Bendruomenės atstovas Raimundas Kaminskas apie pirkinį kalbėjo nenoriai, bet, paklaustas, ar balsavo už indaplovės pirkimą, atsakė, kad balsavo už.

 

Tačiau KK2 žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad buvęs Kauno Tarybos narys Raimundas Kaminskas buvo vienas iš iniciatorių perkant prabangią indaplovę.

 

„Buvo toks poreikis ir mes gavome daug informacijos ir skundų, kodėl indaplovė nebuvo nupirkta“, – šį trečiadienio vakarą per LNK 19 val. 30 min. laidoje KK2 kalbės R. Kaminskas.

 

Indaplovė buvo pirkta už valstybės pinigus ir, jeigu ne Kauno savivaldybė, turbūt naujasis pirkinys būtų nukeliavęs į vieno iš bendruomenės Tarybos narių namus.

 

„Jau ir anksčiau matėme labai keistus dalykus ten vykstančius, kada Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skirtos lėšos yra naudojamos… Indaplovės perkamos po 1500 eurų. Labai keista“, – kalbėjo Kauno vicemeras Simonas Kairys.

 

Dainavo mikrorajone gyvena 60 tūkstančių gyventojų, tačiau mikrorajono Tarybos nariai negalėjo paaiškinti, kaip toks kiekis žmonių turėtų naudotis naująją indaplove. Tačiau tai nėra vienintelis įtartinas lėšų naudojimas, iš viso per praėjusius metus Dainavos bendruomenė išleido net 32 tūkstančius eurų, už kuriuos buvo pirkti kompiuteriai, siuvimo mašinos.

 

Taip pat 14 000 eurų buvo išleista ir kelionei pas Popiežių. Kelionėje dalyvavo dauguma bendruomenės Tarybos narių ir keliasdešimt išrinktųjų kauniečių.

 

Visą istoriją apie Dainavos bendruomenės pirkinius žiūrėkite šį trečiadienį laidoje KK2, 19 val. 30 min. per LNK.