• 1 kg žuvų faršo
  • 3 kiaušiniai
  • 3 šaukštai manų
  • 100 ml pieno
  • Šaukštas sviesto
  • Morka
  • 3 svogūnai
  • Pusė šaukštelio cukraus
  • Žalumynų
  • Laurų lapų
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Aliejaus

Gaminimas

Išplakti kiaušinius. Vieną svogūną sutarkuoti, kitus su smulkiai supjaustyti ir kepti, kol įgaus auksinį atspalvį. Manus užmerkti piene 10–15 min. Sumaišyti faršą, kiaušinius, svogūnus (žalius ir pakeptus), manus, cukrų ir sviestą. Įberti druskos ir pipirų. Išmaišyti. Rankas sudrėkinti aliejumi ir formuoti nedidelius kotletus ant aliejumi išteptos pjaustymo lentos. Į puodą įpilti 500 ml vandens, įberti druskos ir užvirti. Į verdantį vandenį sudėti griežinėliais pjaustytą morką. Po to sudėti kotletus. Įdėti laurų lapų ir žalumynų. Virti 25–30 min. Nugriebti verdant atsiradusias putas.



Spausdinti