Ketvirtadienio vidurdienį žinomi Lietuvos pramogų ir verslo pasaulio atstovai rinkosi sostinės restorane „Šventaragio sodas“, kur jų laukė neeiliniai vėlyvieji pusryčiai. Gardžiai pavalgyti bei maloniai pabendrauti juos subūrė visame pasaulyje puikiai žinomas prieskonių prekės ženklas „Vegeta“, pristatęs naująją savo produktų liniją „Vegeta Natur“.

 

1V9A1376 (Small)

Renginiui dirigavusi žinoma šefė, TV3 kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja Ilona Juciūtė- Čibirkienė susirinkusiuosius kvietė į aromatingą ir gardžią kulinarinę kelionę, atrandant natūralius gamtos skonius ir kvapus. Renginyje Ilona ne tik pristatė naująją prieskonių liniją, bet ir svečių akivaizdoje gamino gardžius patiekalus.

 

„Ne veltui net ir kalbant apie gyvenimiškas situacijas mėgstame sakyti – trūksta prieskonių, stinga skonio… Iš tiesų, tiek gyvenimas, tiek maistas be išskirtinio skonio prieskonių būtų prėskas ir neįdomus. Kviečiu mėgautis tuo, ką valgome, patiekalus pagardinant atsinaujinusiais, natūraliais ir kokybiškais „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniais, be jokių pridėtinių priedų“, – renginyje kalbėjo I. Juciūtė-Čibirkienė.

 

Vėlyvųjų pusryčių, kuriuose svečiai mėgavosi patiekalais, pagamintais būtent su atsinaujinusiais prieskoniais, nepraleido būrys žinomų ir garbingų svečių. Renginyje buvo galima sutikti Kroatijos ambasadorių Lietuvoje Krešimir Kedmenec, rinkodaros specialistą Saugirdą Vaitulionį, modelį Simona Starkutė, aktores Larisą Kalpokaitę, Kariną Stungytę, Vaidą Lisikaitę, dainininkę Diletą Kiselienę, stilistus Joringį Šatą ir Viktoriją Šaulytę, verslininkę Ingą Stumbrienę, grupės ŽAS narį Gidoną Šapiro-Bilą, virtuvės šefus Ruslaną Bolgovą ir Dilan Dampella Gamage bei daug kitų žinomų veidų, verslininkų bei maisto pramonės atstovų.

 

Į renginį atvyko ir delegacija iš „Vegeta Natur“ gimtinės Kroatijos, o prieskonius kuriančios „Podravka“ įmonės vykdomasis direktorius Rytų ir Baltijos šalims Kristijan Sabo, sveikindamas visus susirinkusius, prisiminė ir šių prieskonių pradžią, prasidėjusią dar prieš 60 metų.

 

„Prieskonius „Vegeta“ dar 1968 metais sukūrė Kroatijos įmonės „Podravka“ mokslinių tyrimų ir plėtros komanda, o šiandien dienai esame atpažįstami net 5 pasaulio kontinentuose. Pavadinimas „Vegeta“, kilęs nuo angliško žodžio vegetables (liet. daržovės), prieskoniams buvo suteiktas ne veltui – visi mūsų produktai pagaminti iš kruopščiai atrinktų daržovių ir kokybiškų prieskonių“, – apie ilgametes kulinarines tradicijas puoselėjančius prieskonius pasakojo K. Sabo.

 

Daugiau nei 50-yje pasaulio populiarūs prieskoniai neseniai atsinaujino, rinkai buvo pristatytas naujas asortimentas. K. Sabo pasakojo, kad natūralumas ir kokybė yra pagrindinės gairės, kuriant naujuosius prieskonius.

 

„Naujajame asortimente – ne tik universalus prieskonių mišinys iš 9 rūšių daržovių ir prieskonių, bet ir trijų skonių sultinių kubeliai bei specialūs prieskoniai, pritaikyti konkrečių patiekalų gaminimui – nuo salotų ar bulvių iki mėsos ar žuvies“,- apie naująją liniją renginyje kalbėjo svečias iš Kroatijos.

 

 

Nuotr. autorius: Edgaras Žilaitis