Salotos gali būti puikus pasirinkimas ne tik vasarą. Ypač pagamintos iš šildančių, sočių sudedamųjų dalių. Idealios žiemiškos salotos – tokios, kurios suteikia energijos, tačiau yra lengvai virškinamos, nekaloringos…

 

  • 300 g keptos kiaulienos
  • 300 g rūgščių obuolių
  • 150 g džiovintų slyvų
  • 14 putpelių kiaušinių
  • 2 – 3 salierai
  • 50 g krapų
  • 45 g majonezo arba grietinės
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Salierų stiebus, krapus supjaustyti. Putpelių kiaušinius virti 3 minutes verdančiame vandenyje. Prieš tai išmirkytas džiovintas slyvas ir obuolius supjaustyti. Susmulkinti keptą kiaulieną. Dubenyje sumaišyti salierus, obuolius, mėsą ir krapus su majonezu arba grietine. Papuošti salierų lapais ir krapais.

 

100 g apie 113 kcal

Spausdinti