Visuose žalios spalvos augaluose yra tam tikras kiekis chlorofilo, suteikiančio jiems tokią spalvą. Kai kuriose gamtos gėrybėse jo yra daugiau nei kitose. Kuo tamsesnės spalvos daržovės, tuo jose chlorofilo daugiau. Daugiausiai jo lapiniuose kopūstuose, lapiniuose burokėliuose, gražgarstėse, petražolėse, kalendroje, visuose daiguose, ypač kviečių želmenyse. Chlorofilo taip pat gausu melsvuose, žalsvuose dumbliuose – vingrūnėje ir chlorelėje. Chlorofilas yra lengvai įsisavinamas tiek iš daržovių, jų sulčių, tiek iš papildų.

 

  • Valo, aprūpina deguonimi, stimuliuoja kraujo gamybą.
  • Valo organizmą.
  • Turi enzimų, kurie skatina ląstelių atsinaujinimą.
  • Turtingas aminorūgščių.
  • Šalina kenksmingas medžiagas iš kepenų, gerina jų funkciją.
  • Reguliuoja kalcio kiekį.
  • Padeda atsikratyti priklausomybių.
  • Šarmina organizmą.
  • Slopina uždegimą.
  • Padeda greičiau gyti žaizdoms.
  • Šalina blogą burnos ir kūno kvapą.
  • Turi geležies ir magnio, kurie stiprina širdies audinius.
  • Reguliuoja menstruacijų ciklą.
  • Gerina kraujotaką.
  • Stiprina dantų emalį ir dantenas.
  • Gerina pieno gamybą krūtimis maitinančioms moterims.
  • Mažina cukraus kraujyje lygį.
  • Gydo infekcijas.
  • Veikia kaip antioksidantas, neutralizuoja laisvuosius radikalus.
  • Atkuria sveiką žarnyno mikroflorą.
  • Padeda sergant geležies trūkumo mažakraujyste.
  • Apsaugo nuo vėžio.
  • Gerina odos būklę.
  • Šalina toksiškus sunkiuosius metalus.
  • Stimuliuoja žarnų judesius, padeda išsivalyti žarnynui.
  • Mažina kenksmingą radiacijos poveikį.