Vištienos patiekalai lengvai ir skaniai (+ 3 receptai)
2016-09-29 15:37Vištiena – ne prėska paukščių mėsa, jei tinkamai paruošta! Vištieną mitybos specialistai rekomenduoja, nes – tai puikus baltymų, riebalų, seleno, vitamino B6 ir B3 šaltinis. Siūlome išbandyti 3 naujus receptus su vištiena!
Vištienos maltiniai su avokadu
- 300 g maltos vištienos
- Pusė avokado
- 50 g avokado minkštimo
- 2 skiltelės česnako
- Šaukštas citrinų sulčių
- 0,5 šaukštelio alyvuogių aliejaus
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Avokado minkštimą supjaustyti kubeliais ir apšlakstyti citrinų sultimis. Maltą mėsą sumaišyti su išspaustu česnaku ir avokado minkštimu. Paskaninti druska, pipirais ir avokadų masę išminkyti rankomis. Kitą pusę avokado nulupti ir supjaustyti kubeliais. Rankomis suformuoti maltinius ir į jų vidų įdėti avokado kubelių. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti iš abiejų pusių po 5 – 7 minutes.
4 žmonėms
100 g apie 170 kcal
Paruošimo laikas: apie 20 min
Vištienos pyragas su daržovėmis
- 3 vištienos krūtinėlės
- 2 šaukštai žirnelių
- Svogūnas
- Morka
- Paprika
- Saliero stiebas
- 100 ml grietinėlės
- 3 šaukštai sultinio
- 4 šaukštai miltų
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 300 g sviesto
- Kiaušinis
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
3 šaukštus miltų sumaišyti su druska ir kepimo milteliais. Įdėti 200 g sviesto ir ištrinti. Įpilti 0,5 šaukšto vandens ir išminkyti tešlą. Padėti į šaldytuvą 30 minučių. iškočioti. Vištienos filė supjaustyti ir pakepinti. Svogūną, morką, salierą ir papriką supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Sudėti žirnelius. Likusius miltus ir troškinti, nuolatos maišant, 2 minutes. Įdėti druskos, pipirų, grietinėlės. Supilti sultinį ir virti, kol sutirštės. Sumaišyti padažą su vištiena ir daržovėmis. Į riebalais išteptą formą sudėti daržoves, uždengti iškočiota tešla. Aptepti plaktu kiaušiniu. Keliose vietose tešlą įpjauti. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 190°, apie valandą.
6 žmonėms
100 g apie 258 kcal
Paruošimo laikas: apie 2 val. 30 min
Žiedinių kopūstų salotos su vištiena
- 300 g virtos vištienos
- 300 g žiedinių kopūstų
- 2 pomidorai
- Agurkas
- 20 g svogūnų laiškų
- 2 skiltelės česnako
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
- 5 šaukštai majonezo
Gaminimas
Virtą vištieną supjaustyti ir sudėti į salotų dubens apačią. Virtą žiedinį kopūstą išskaidyti žiedynais ir sudėti ant vištienos. Toliau sudėti supjaustytus pomidorus. Svogūnus nuplauti ir taip pat smulkiai supjaustyti. Sudėti smulkiai supjaustytus agurkus. Česnakus supjaustyti ir įdėti į salotas. Paskaninti druska ir pipirais. Salotas sumaišyti su majonezu. Galima papuošti šviežiais žalumynais.
4 žmonėms
100 g apie 111 kcal
Paruošimo laikas: apie 30 min