Vištiena – ne prėska paukščių mėsa, jei tinkamai paruošta! Vištieną mitybos specialistai rekomenduoja, nes – tai puikus baltymų, riebalų, seleno, vitamino B6 ir B3 šaltinis. Siūlome išbandyti 3 naujus receptus su vištiena!

 

Vištienos maltiniai su avokadu

 

vištiena su avokadu

  • 300 g maltos vištienos
  • Pusė avokado
  • 50 g avokado minkštimo
  • 2 skiltelės česnako
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • 0,5 šaukštelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Avokado minkštimą supjaustyti kubeliais ir apšlakstyti citrinų sultimis. Maltą mėsą sumaišyti su išspaustu česnaku ir avokado minkštimu. Paskaninti druska, pipirais ir avokadų masę išminkyti rankomis. Kitą pusę avokado nulupti ir supjaustyti kubeliais. Rankomis suformuoti maltinius ir į jų vidų įdėti avokado kubelių. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti iš abiejų pusių po 5 – 7 minutes.

 

4 žmonėms

100 g apie 170 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

 

Vištienos pyragas su daržovėmis

 
  • 3 vištienos krūtinėlės
  • 2 šaukštai žirnelių
  • Svogūnas
  • Morka
  • Paprika
  • Saliero stiebas
  • 100 ml grietinėlės
  • 3 šaukštai sultinio
  • 4 šaukštai miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • 300 g sviesto
  • Kiaušinis
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

3 šaukštus miltų sumaišyti su druska ir kepimo milteliais. Įdėti 200 g sviesto ir ištrinti. Įpilti 0,5 šaukšto vandens ir išminkyti tešlą. Padėti į šaldytuvą 30 minučių. iškočioti. Vištienos filė supjaustyti ir pakepinti. Svogūną, morką, salierą ir papriką supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Sudėti žirnelius. Likusius miltus ir troškinti, nuolatos maišant, 2 minutes. Įdėti druskos, pipirų, grietinėlės. Supilti sultinį ir virti, kol sutirštės. Sumaišyti padažą su vištiena ir daržovėmis. Į riebalais išteptą formą sudėti daržoves, uždengti iškočiota tešla. Aptepti plaktu kiaušiniu. Keliose vietose tešlą įpjauti. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 190°, apie valandą.

 

6 žmonėms

100 g apie 258 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val. 30 min

 

Žiedinių kopūstų salotos su vištiena

 
  • 300 g virtos vištienos
  • 300 g žiedinių kopūstų
  • 2 pomidorai
  • Agurkas
  • 20 g svogūnų laiškų
  • 2 skiltelės česnako
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • 5 šaukštai majonezo
 

Gaminimas

 

Virtą vištieną supjaustyti ir sudėti į salotų dubens apačią. Virtą žiedinį kopūstą išskaidyti žiedynais ir sudėti ant vištienos. Toliau sudėti supjaustytus pomidorus. Svogūnus nuplauti ir taip pat smulkiai supjaustyti. Sudėti smulkiai supjaustytus agurkus. Česnakus supjaustyti ir įdėti į salotas. Paskaninti druska ir pipirais. Salotas sumaišyti su majonezu. Galima papuošti šviežiais žalumynais.

 

4 žmonėms

100 g apie 111 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

Spausdinti