Ne visi žino, kaip iškepti vištienos krūtinėlę, kad ji nebūtų sausa. Pagal šį receptą tai padaryti labai paprasta! Iš pirmo žvilgsnio patiekalas atrodo kaip tradiciniai bulviniai blynai, tačiau jų viduje slypi ypatingas įdaras…

 

  • Vištienos krūtinėlė
  • 1 kg bulvių
  • 2 kiaušiniai
  • 45 ml aliejaus
  • Ryšelis krapų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Vištieną atskirti nuo kaulų ir supjaustyti stambiais gabalais. Bulves nuskusti ir sutarkuoti, jei reikia nusunkti skystį. Į bulves įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, smulkiai supjaustytus krapus ir gerai išmaišyti. Bulvių masę padalinti į tiek dalių, kiek  yra vištienos gabalų.

 

Į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi įdėti dalį tarkuotų bulvių, tada vištieną ir ant viršaus vėl tarkuotų bulvių masės. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Taip pat blynus galima pakepinti, kol bulvės įgaus auksinę spalvą ir pabaigti kepti orkaitėje.

 

100 g apie 116 kcal

Spausdinti