• 2 vištienos krūtinėlės
  • 500 g krevečių
  • 500 g ryžių
  • 150 g žaliųjų žirnelių
  • Raudona paprika
  • Žalia paprika
  • 2 pomidorai
  • Svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 l vištienos sultinio
  • 45 ml aliejaus
  • 0,5 g šafrano
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Krevetes nulupti ir išvalyti. Vištienos krūtinėlę be odos supjaustyti kubeliais. Nulupti ir supjaustyti svogūną ir česnako skilteles. Supjaustyti paprikas ir pomidorus.

 

Specialioje plokščiadugnėje keptuvėje pakaitinti aliejų, sudėti svogūną ir česnaką, pakepinti, kol suminkštės. Tada sudėti vištieną ir kepti, kol paruduos iš abiejų pusių. Įberti pipirų ir kepti dar 5 minutes.

 

Pašildyti vištienos sultinį. Sudėti pomidorus ir virti 5 minutes. Dalimis sudėti ryžius. Vienai daliai ryžių trys dalys sultinio. Pavirti 5 minutes. Supilti likusį sultinį, uždengti puodą ir virti apie 15 minučių.

 

Sudėti krevetes, žirnelius ir šafraną. Virti 10 – 15 minučių, kol ryžiai sugers troškinio skystimą. Nukelti nuo ugnies ir palikti 5 minutėms. Papuošti šviežiomis petražolėmis.

 

100 g apie 170 kcal

Spausdinti