• 1,5 kg vištienos krūtinėlės
  • 3 šaukšteliai Dižono garstyčių
  • 2 šaukšteliai klevų sirupo
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis šviežių arba džiovintų čiobrelių
  • Žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
  • Stiklinė džiūvėsėlių

Gaminimas

Vištienos krūtinėlę supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Sumaišyti garstyčias, klevų sirupą, aliejų, čiobrelius, pipirus ir druską. Į šį marinatą dėti vištienos gabaliukus ir palikti šaldytuve ne mažiau kaip valandą (galima laikyti per naktį). Vištienos gabaliukus išėmus iš marinato apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti ant grotelių, kol apskrus.


Spausdinti