• 15 ml alyvuogių aliejaus
  • Svogūnas
  • 400 g špinatų
  • 200 g fetos
  • 4 kiaušiniai
  • 300 g sluoksniuotos tešlos
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

3 kiaušinius kietai išvirti, vieną – išplakti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti svogūną, kol suminkštės ir taps permatomas.

 

Špinatus perlieti verdančiu vandeniu ir nusausinti. Tada špinatus, fetą ir svogūną sudėti į dubenį ir sumalti trintuvu. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

 

Sluoksniuotą tešlą iškočioti į 33 cm pločio ir 28 cm ilgio lakštą. Viduryje paskirstyti špinatų įdarą. Į įdaro vidų sudėti virtų kiaušinių puseles. Tešlos kraštus (apie 2 cm) patepti plaktu kiaušiniu, tada sulenkti per pusę ir užlankstyti.

 

Pyragą įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepti likusiu plaktu kiaušiniu. Tešlos vidurį keliose vietose įpjauti. Kepti 20 – 25 minutes, kol tešla iškils ir parus.

Spausdinti