Nepatinka riebūs ir kaloringi Velykų patiekalai? Nenorite po kelių dienų laikytis dietų, kad numestumėte tuos kelis kilogramus, kuriuos priaugote dėl sočių vaišių? Tada laikas keisti Velykų stalo tradicijas ir net per šventes gaminti sveikiau. Beje, sveikiau – tai nereiškia, kad neskaniau. Ko gero, yra net atvirkščiai!

 

patiekalai

Velykų pyragas

 

  • 700 g 5 % varškės
  • 3 šaukštai neriebios grietinės
  • 5 šaukštai fruktozės
  • 150 g įvairių džiovintų vaisių
  • 100 g riešutų

 

Gaminimas

 

Varškę nuspausti ir paslėgti 2 – 3 val. Džiovintus vandenius nuplikyti verdančiu vandeniu ir palaikyti, kol išbrinks. Po to ištrinti varškę per sietelį, sumaišyti su grietine ir fruktoze. Masę išmaišyti su elektriniu maišytuvu. Džiovintus vaisius ir riešutus susmulkinti elektriniu smulkintuvu ir sudėti į varškės masę. Tada masę sukrėsti ant marlės ir suspausti norima forma. Palaikyti šaldytuve 10 valandų.

 

 

6 – 8 porcijos

100 g apie 174 kcal

Paruošimo laikas: apie 13 val. 25 min

 

Šaltas, virtas kumpis

 

  • 500 g kalakutienos krūtinėlės
  • Prieskoninių žolelių pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Kepimo rankovė

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Ištrinti kalakutienos krūtinėlę prieskoniais, palikti pasimarinuoti bent pusvalandį, tada sukišti į kepimo rankovę ir kepti orkaitėje apie 40 min.

 

4 porcijos

100 g apie 112 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

 

Daržovių salotos

 

  • Įvairių salotų lapų
  • Svogūnų laiškų
  • 3 – 4 agurkai
  • 150 g ridikėlių
  • 2 virti kiaušiniai
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Smulkiai supjaustyti ingredientus ir sumaišyti su aliejumi, druska bei prieskoniais.

 

2 porcijos

100 g apie 39 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Agurkų užkandis

 

  • 5 – 6 švieži agurkai
  • 150 g liesos varškės
  • Žalumynų pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Žalumynus (krapus, petražoles ar kt.) susmulkinti elektriniu trintuvu ir sumaišyti su varške. Agurkus supjaustyti stambiais gabalais ir išpjauti vidurį. Į jį prikimšti varškės įdaro.

 

5 – 6 porcijos

100 g apie 194 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

Spausdinti