Žmonės norėdami numesti keletą nereikalingų kilogramų dažnai laikosi įvairių dietų, alinančių organizmą. Tačiau puikiai jaustis ir atrodyti galima ir valgant šviežią, skanų, kuo mažiau perdirbtą maistą. Vasarą skubama pasinaudoti visais jos teikiamais malonumais, todėl maisto gaminimui laiko dažniausiai nebelieka. Atrodo, kad alternatyva galėtų būti salotos iš prekybos centrų. Tačiau šiuose gaminiuose daug maisto priedų ir konservantų. Šiuo atveju išeitis – nesudėtingi, sočių, bet nesuteikiančių sunkumo jausmo skrandyje, receptai.

 

salotos

Graikiškos bulvių salotos

 

  • 500 g bulvių
  • Agurkas
  • Raudonasis svogūnas
  • Paprika
  • Pomidoras
  • 10 juodų alyvuogių
  • 70 g fetos
  • Petražolių puošti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Užpilui:

  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • Pusės citrinos sulčių
  • 2 skiltelės česnako
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, raudonėlių pagal skonį

 

Gaminimas

 

Paruošti užpilą: sumaišyti visas sudedamąsias dalis (česnakus prieš tai susmulkinti) ir palikti, kad susimaišytų skoniai. Šviežias bulves perpjauti pusiau ir išvirti su lupenomis, kol suminkštės. Atvėsinti kambario temperatūroje ir nulupti. Sumaišyti su kitais salotų ingredientais, išskyrus sūrį. Užpilti aliejumi su prieskoniais. Ant viršaus pabarstyti trupintos fetos. Papuošti petražolių lapeliais.

 

100 g apie 297 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

8 porcijos

 

Kreminės kopūstų ir obuolių salotos

 

  • Raudongūžis kopūstas
  • 2 obuoliai
  • 2 morkos
  • Pusė raudonojo svogūno
  • 60 g petražolių

Užpilui:

  • 6 ml alyvuogių aliejaus
  • Pusės citrinos sulčių
  • Šaukštas sezamų pastos
  • Šaukštelis Dižono garstyčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, raudonėlių pagal skonį

 

Gaminimas

 

Paruošti užpilą: sumaišyti visas sudedamąsias dalis ir palikti, kad susimaišytų skoniai. Susmulkintas salotų sudedamąsias dalis sumaišyti su užpilu. Porą valandų atvėsinti šaldytuve.

 

100 g apie 299 kcal

Paruošimo laikas: 25 min

8 porcijos

 

Makaronų ir špinatų salotos

 

  • 200 g makaronų
  • 100 g špinatų
  • Skiltelė česnako
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • Pusės citrinos sulčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Išvirti makaronus ir palikti juos atvėsti. Susmulkinti ir sumaišyti česnakus su špinatais, aliejumi ir citrinos sultimis. Viską sumaišyti su makaronais. Palikti šaldytuve per naktį. Salotos gali būti patiekiamos ir šiltos.

 

100 g apie 245 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

8 porcijos

Spausdinti