Su meile pagamintos rankų darbo dovanos – pačios geriausios. Su tuo sunku pasiginčyti. Nebūtinai tai turi būti kažkas labai sudėtingo. Pradėti galima nuo paprastų dalykų, kurie privers nusišypsoti, pasijusti mylimiems ir pasaldins gyvenimą švenčių metu bei po jų!

 

kaledos

Saldūs šaukšteliai kavai

 
  • Vintažinių šaukštelių rinkinio (6 vnt.)
  • Įvairių rūšių šokolado
  • Pabarstukų ir kitų šventinių papuošimų

Pakavimui:

  • Celofano
  • Spalvotų juostelių
 

Gaminimas

 

Šokoladą ištirpinti ir supilti į šaukštelius, papuošti pabarstukais, mini zefyriukais, riešutais, kokosų drožlėmis, konditeriniu glaistu ar pan. Kai sustings suvynioti į celofaną ir aprišti juostele.

   

6 porcijų

100 g apie 540 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Pomidorų ir juodųjų pipirų džemas

 
  • 4 – 5 pomidorai
  • 80 ml vandens
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • Šaukštas pektino miltelių
  • 50 g cukraus
  • 115 g medaus
  • 0,25 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Pakavimui:

  • Dailių, nedidelių stiklainių su ryškių spalvų dangteliais (4 vnt.)
  • Klijuojamų etikečių
  • Spalvotų pieštukų
  • Dekoracijų ir lipnių klijų
 

Gaminimas

 

Susmulkinti pomidorus ir sumaišyti su vandeniu ir citrinų sultimis. Įmaišyti pektiną. Dažnai pamaišant kaitinti masę ant didelės ugnies. Po to sudėti cukrų ir medų. Maišant pavirti dar minutę. Nukelti nuo ugnies ir sumaišyti su druska bei pipirais. Supilti į steriliai išvalytus stiklainius, sandariai uždaryti ir palikti atvėsti kambario temperatūroje. Užklijuoti popierines etiketes, kurioje parašytas džemo pavadinimas, gaminimo metai ir mėnesis bei palinkėjimas. Etiketę arba patį stiklainį galima dekoruoti žvaigždutėmis, snaigėmis ar pan. Pagamintą produktą galima laikyti šaldytuve 1 mėnesį.

 

4 vienetai

100 g apie 210 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

 

Sūrios karamelės skonio krekeriai (saldainiai)

 
  • 115 g sūrių krekerų
  • 200 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 50 g šviesiai rudo cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 2 šaukšteliai obuolių sidro acto
  • 0,25 šaukštelio jūros druskos dribsnių

Pakavimui:

  • Celofaninių maišelių
  • Spalvotų juostelių
  • Kortelės su užrašu
 

Gaminimas

 

Kepimo formą iškloti aliuminio folija ir lengvai papurkšti riebaliniu purškikliu. Sudėti krekerius vienu sluoksniu. Sviestą pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 min. arba kol ištirps. Sumaišyti su abiejų rūšių cukrumi, vanile ir actu, kol masė bus vientisa. Pašildyti mikrobangų krosnelėje 6 minučių (kas 2 min. patikrinti ir pamaišyti), kol įgaus tamsų gintarinį atspalvį. Atsargiai išimti karamelę iš mikrobangų krosnelės ir supilti ant krekerių plonu sluoksniu. Pabarstyti jūros druskos dribsniais. Palikti 15 minučių, kol atvės ir sukietės. Tada sulaužyti norimo dydžio gabalėliais. Sausainius sudėti į maišelį. Užrišti kaspinėlį ir pakabinti kortelę su palinkėjimu.

   

2 – 3 vienetai

100 g apie 471 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti