Žmonės pasaulyje mėgsta netikėtų skonių derinius. Naujausias interneto pamišimas – vaisiniai sušiai (angl. Fruishi). Iš pirmo žvilgsnio vaisiniai sušiai atrodo kaip visiems įprasti suktinukai su lašiša ar tunu. Skiriasi tik jų sudedamosios dalys: jiems gaminti naudojami vaisių gabalėliai (braškės, kiviai, melionai) vietoj žalios žuvies, kokosų pieno skonio ryžiai vietoj tradicinių sušių ryžių. Saldūs vaisiniai sušiai gali tapti sveikesnių desertų alternatyva. Akiai patrauklūs vaisiniai sušiai papuoš vaišių stalą vakarėliuose ar ypatingomis progomis namuose.

 

Vaisiniai sušiai

 

vaisiniai sušiai

 

  • 285 g sušių ryžių
  • 0,5 l vandens
  • 3 šaukštai cukraus
  • 0,25 šaukštelio druskos
  • 240 ml kokosų pieno
  • 1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Įvairių vaisių (mango, ananaso, braškės, avietės, bananai, apelsinai, persikai)
  • Kokosų drožlių puošti

 

Gaminimas

 

Ryžius nuplauti. Užpilti vandeniu, įdėti du šaukštus cukraus, vanilės, druskos ir virti ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, sumažinti ugnį ir toliau virti 12 – 15 minučių. Virtus ryžius sumaišyti su kokosų pienu. Vaisius supjaustyti šiaudeliais. Ant kvadratinės maistinės plėvelės paskleisti ryžių sluoksnį. Sudėti vaisių gabalėlius ir susukti plėvelę. Paskui išvynioti iš plėvelės, supjaustyti ir apvolioti kokosų drožlėse.

 

2 žmonėms

100 g apie 143 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

 

Bananiniai sušiai

 

  • 2 bananai
  • 2 šaukštai riešutų sviesto
  • Moliūgų sėklų, graikinių, žemės riešutų pagal skonį
  • Ispaninio šalavijų sėklų, pistacijų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Bananus nulupti, aptepti riešutų sviestu, apvolioti ispaninio šalavijo sėklų ir kapotų pistacijų arba moliūgų sėklų, graikinių ir žemės riešutų mišinyje. Tada supjaustyti riekelėmis.

 

2 žmonėms

100 g apie 207 kcal

Paruošimo laikas: apie 5 min

 

Saldūs sušiai su vaisiais

 

  • Kivis
  • 50 g konservuotų persikų
  • 80 g maskarponės sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • Šaukštelis kakavos miltelių
  • 2 šaukšteliai bulvių krakmolo
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Kiaušinį išplakti su šaukšteliu bulvių krakmolo ir šaukšteliu cukraus. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir iš abiejų pusių iškepti blynelį. Kitą kiaušinį išplakti su šaukšteliu bulvių krakmolo, šaukšteliu kakavos ir šaukšteliu cukraus. Iškepti kitą blynelį keptuvėje iš abiejų pusių. Kivius, persikus supjaustyti šiaudeliais. Šviesų blyną aptepti maskarpone, sudėti persikų gabalėlius, pabarstyti vaniliniu cukrumi ir susukti. Kakavinį blyną aptepti maskarpone, sudėti kivių gabalėlius, pabarstyti vaniliniu cukrumi ir susukti. Supjaustyti sušių gabalėlius.

 

 

2 žmonėms

100 g apie 212 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

Spausdinti