uogų sriuba

Kol vasara dar nesibaigė, pasimėgaukite jos gėrybėmis! Ko gero, sunku rasti vasariškesnį patiekalą nei uogų sriuba. Išbandykite ir jūs!

  • 500 g mėlynių
  • 300 g braškių
  • 200 g aviečių
  • 1,5 l vandens
  • 1 l obuolių sulčių
  • Cinamono lazdelė
  • 200 g razinų
  • 200 g makaronų
  • 6 šaukštai cukraus
  • Šaukštas vanilinio cukraus
  • 5 šaukštai miltelinio cukraus
  • 3 šaukštai krakmolo
  • Apelsino žievelės pagal skonį

 

Gaminimas

 

Uogas nuplauti ir palikti nusivarvėti. 1 l vandens sumaišyti su obuolių sultimis ir užvirinti. Įdėti cinamono lazdelę, suberti razinas ir makaronus. Pagardinti tarkuota apelsino žievele. Užvirinti ir virti apie 5 min. Tada suberti uogas, cukrų, vanilinį cukrų ir miltelinį cukrų. Išmaišyti ir virti apie 5 min. Krakmolą sumaišyti su likusiu vandeniu ir supilti į verdančią sriubą. Užvirinti ir dar apie 2 min. pavirti. Patiekti šiltą arba atvėsintą.

 

100 ml apie 70 kcal

4–6 žmonėms

Paruošimo laikas: apie 1 val.

Spausdinti