Gal šiandien paragaujame ukrainietiško šiupinio? Be aštrios, tirštos ir sočios šiupininės sriubos neįsivaizduojama tradicinė rusų ir ukrainiečių virtuvė. Pagrindinės šio patiekalo sudedamosios dalys – mėsa, kaparėliai, alyvuogės ir marinuoti agurkėliai. Dažniausiai gardinama citrina ir grietine.

 

  • 100 g saliamio
  • 100 g kumpio
  • 2 pieniškos dešrelės
  • 2 rūkytos dešrelės
  • Svogūnas
  • 150 g marinuotų agurkų
  • 40 g kaparėlių
  • 50 g alyvuogių
  • 50 – 70 g pomidorų tyrės
  • 800 ml vandens arba sultinio
  • 45 ml aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, grietinės pagal skonį
  • Česnakų laiškų, citrinos puošti

Gaminimas

 

Svogūnus supjaustyti ir pakepinti aliejuje, kol suminkštės. Supjaustyti marinuotus agurkus. Jei agurkų odelė labai stora – nulupti. Šiek tiek apvirti. Tada sudėti svogūnus ir šiek tiek patroškinti kartu. Supjaustyti dešras.

 

Į keptuvę su svogūnais ir agurkais supilti pomidorų tyrę, išmaišyti ir pavirti 5 minutes. Tada sudėti supjaustytas dešras, užpilti karštu vandeniu arba sultiniu. Dabar sudėti kaparėlius, druską, pipirus ir pavirti dar 5 – 10 minučių. Į išvirusią sriubą įdėti citrinos griežinėlių, alyvuogių, grietinės, smulkintų laiškinių česnakų ar kitų prieskoninių žolelių.

 

100 g apie 104 kcal

Spausdinti