Trys karšto šokolado receptai
2012-10-14 08:28
Karštas šokoladas NR. 1
- 2 stiklinės grietinėlės
- 3 šaukštai kakavos
- 3 šaukštai cukraus
- Šaukštelis sviesto
Gaminimas
Grietinėlę, kakavą ir cukrų kaitinti iki užvirimo, tada nuimti nuo ugnies, įdėti sviesto, dar pavirti ant silpnos ugnies kelias minutes nuolat maišant.
Karštas šokoladas NR. 2
- 100 g sviesto
- Stiklinė cukraus pudros
- Stiklinė kakavos miltelių
Gaminimas
Į karštą sviestą pamažu įpilti pudrą ir kakavą. Užvirinti ir ragauti.
Karštas šokoladas NR. 3
- 1,5 l pieno
- 0,5 stiklinės cukraus
- 100 g smulkinto karčiojo šokolado
- Šaukštelis cinamono
- 2 išplakti kiaušiniai
- 2 šaukšteliai vanilės
- Plaktos grietinėlės papuošti
Gaminimas
Sumaišyti 250 ml pieno, cukrų, šokoladą ir cinamoną. Virti ant vidutinės ugnies, kol ištirps šokoladas. Po truputį supilti likusį pieną. Kaitinti nuolat maišant, kol pienas bus karštas. Neužvirti. Po truputį pilti 250 ml karšto mišinio į kiaušinius, tada supilti gautą mišinį atgal į indą. Maišant virti ant silpnos ugnies 2 min. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti vanilę. Suplakti iki putų. Supilti karštą šokoladą į puodelius ir papuošti plakta grietinėle.