Šildantis jautienos ir šparaginių pupelių troškinys suteiks jaukumo rudenėjantiems vakarams. Šparaginėse pupelėse yra nemažai naudingų medžiagų: A, B grupės, C, K vitaminų, antioksidantų, flavonoidų ir įvairių mineralinių medžiagų, todėl jomis gardžiuotis verta dažniau.

  • 200 g šparaginių pupelių
  • 500 g brokolio
  • 250 g morkų
  • Raudona paprika
  • 250 g jautienos 
  • 30 ml sojų padažo
  • 30 ml majonezo
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Jautieną smulkiai supjaustyti. Sojų padažą sumaišyti su druska, pipirais ir majonezu. Padažą sumaišyti su mėsa ir palikti marinuotis bent porai valandų.

 

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepinti jautienos gabalėlius, kol gražiai parus.

 

Į verdantį vandenį sudėti pusiau padalintas šparagines pupeles, smulkiai supjaustytas morkas ir virti apie 15 minučių, paskui sudėti brokolio žiedynus ir dar pavirti apie 3 minutes.

 

Tada virtas daržoves bei papriką sudėti prie mėsos ir dar patroškinti keletą minučių.

 

100 g apie 82 kcal

Spausdinti