Avinžirnius labiau mėgsta šiltųjų kraštų gyventojai: indai, arabai, ispanai. Šiek tiek keista, kad Lietuvoje jie nėra labai populiarūs, nes, regis, būtų idealūs vartoti mūsų klimato sąlygomis. Avinžirniai labai maistingi. Tai vienas geriausių sveikų ingredientų šaltomis rudens ar žiemos dienomis.

 

  • 1,4 kg jautienos
  • 800 g konservuotų avinžirnių
  • 350 ml sauso, baltojo vyno
  • 2 apelsinai
  • 1,5 l sultinio
  • 45 ml alyvuogių aliejaus
  • 3 lauro lapai
  • 2 cinamono lazdelės
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, muškato, kalendros pagal skonį

Gaminimas

 

Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir maišant, apie 10 minučių pakepinti gabalėliais supjaustytą jautieną su druska ir pipirais. Tada pamažu supilti vyną ir maišyti, kol išgaruos alkoholis. Į troškinį sudėti lauro lapus, supilti sultinį. Paskaninti muškatu, cinamonu, druska ir pipirais. Kai užvirs, suberti nuplautus avinžirnius. Puodą uždengti ir troškinti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Tada į puodą sumesti apelsinų skilteles ir dar pusvalandį troškinti orkaitėje. Galų gale patiekalą pabarstyti kalendra.

 

100 g apie 121 kcal

Spausdinti