• 1,5 kg triušio kumpelių
  • 2 laurų lapai
  • 3 svogūnai
  • 2 bulvės
  • 2 pomidorai
  • 4 skiltelės česnako
  • Morka
  • Ryšelis svogūnų laiškų
  • 200 g sauso baltojo vyno
  • 6 šaukštai aliejaus
  • 4 figos
  • 0,5 l mėsos sultinio
  • Druskos, pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

Kumpelius įtrinti pipirais, druska. Česnaką sukapoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, laiškus – žiedeliais, bulves – skridinėliais, morką – mažais gabalėliais, pomidorus – ketvirčiais. Įkaitintame aliejuje iš visų pusių apskrudinti kumpelius, išimti. Tame pačiame aliejuje pakepti visas daržoves, apibarstyti svogūnų laiškais, po to sudėti kumpelius, laurų lapus, supilti sultinį, įberti druskos, pipirų. Uždengus troškinti apie 40 min. Kai mėsa suminkštės, supilti vyną, įberti smulkintas figas ir troškinti apie 10 min. Jei reikia, pagardinti druska, pipirais.



Spausdinti