Vasario 16-oji arba Lietuvos valstybės atkūrimo dieną norisi švęsti, lankytis renginiuose arba pabūti gamtoje. Šventišką nuotaiką padeda sukurti Lietuvos vėliavos spalvų patiekalai. Ar jau bandėte pasigaminti kažką, kas primena mūsų trispalvę? Jeigu ne, galbūt įkvėpimo ir idėjų, pasisemsite iš šių trijų receptų!

 

trispalviai

Trijų spalvų, įdaryti kiaušiniai

 

  • 12 kiaušinių

Įdarui nr. 1:

  • 2 šaukštai majonezo
  • Geltonųjų garstyčių pagal skonį
  • Saldžiarūgščio padažo pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Geltono sūrio puošti

Įdarui nr. 2:

  • Avokadas
  • 2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių
  • Kalendrų pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, česnakų miltelių pagal skonį
  • Krapų puošti

Įdarui nr. 3:

  • 100 g tuno
  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • Šaukštas majonezo
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, raudonų paprikų pagal skonį
  • Raudonųjų ikrų puošti

 

Gaminimas

 

Kiaušinius išvirti kietai, nulupti ir perpjauti pusiau. Paruošti pirmą (gelsvą) įdarą: kiaušinių trynius sumaišyti majonezu, garstyčiomis, saldžiarūgščiu padažu ir prieskoniais. Paruošti antrą (žalsvą) įdarą: kiaušinių trynius sumaišyti su avokado minkštimų, žaliųjų citrinų sultimis, prieskoniais, smulkintais kalendrų lapeliais. Paruošti trečią (rausvą) įdarą: kiaušinių trynius sumaišyti su tunu, pomidorų padažu, majonezu, prieskoniais. Tada šaukštu dėti įdaro į kiaušinių puseles. Į geltoną įdarą įsmeigti mažą, ploną riekelę sūrio. Kiaušinius su žaliu įdaru papuošti krapais, o su raudonu įdaru – raudonaisiais ikrais.

 

 

12 porcijų

100 g apie 179 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Kišas su raudonais ir geltonais pomidorais, vištiena ir brokoliais

 

  • 200 g miltų
  • 40 g sviesto
  • Kiaušinis
  • 30 g grietinės
  • 5 g kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį

Įdarui:

  • 200 g vištienos filė
  • Svogūnas
  • 200 g brokolinių kopūstų
  • 70 g raudonų pomidorų
  • 70 g geltonų pomidorų

Užpilui:

  • 150 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g grietinės
  • 100 g kietojo sūrio
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, bazilikų, raudonėlių, čiobrelių pagal skonį
  • Petražolių puošti

 

Gaminimas

 

Į miltus įdėti kepimo miltelių ir sutrinti su sviestu, kad gautųsi tešlos trupiniai. Įmušti kiaušinį, įdėti grietinės, druskos ir išminkyti tešlą. Ji turi būti elastinga. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min. Iškočioti tešlą, įdėti į kepimo formą ir subadyti šakute. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°, 15 min. Vištieną supjaustyti ir pakepinti su smulkiai supjaustytais svogūnais. Brokolius supjaustyti ir apvirti 1 – 2 minutes pasūdytame vandenyje. Pomidorus perpjauti per pusę. Varškę pertrinti per sietelį, įdėti grietinės, kiaušinius, druską, pipirus ir gerai išmaišyti. Ant tešlos uždėti keptą vištieną su svogūnais, brokolius, pomidorus. Supilti visą užpilą ir pabarstyti tarkuoju sūriu. Viršų pabarstyti bazilikais ir džiovintomis žolelėmis. Kepti orkaitėje 40 min. Patiekti papuoštą su pertražolėmis.

 

8 porcijų

100 g apie 191 kcal

Paruošimo laikas: apie 120 min

 

Trispalvė sluoksniuota želė

 

  • 77 g citrinų skonio želė
  • 77 g kivių skonio želė
  • 77 g braškių skonio želė
  • Konservuotų arba šviežių persikų pagal skonį
  • Žaliųjų vynuogių pagal skonį
  • Šaldytų arba šviežių braškių pagal skonį

 

Gaminimas

 

Želė ruošti taip, kaip nurodyta ant pakelio. Į citrinų skonio želė įdėti persikų gabalėlių, į kivių skonio želė – vynuogių puselių, o į braškių skonio želė – braškių. Pirmą ruošti raudonos spalvos želė. Tada palaikyti šaldytuve, kol sustings. Ant jos supilti žalią želė su vaisiais ir vėl palaikyti šaldytuve, kol sustings. Galiausiai supilti geltoną želė ir laikyti, kol sustings. Galima patiekti su grietinėle.

 

6 porcijų

100 g apie 56 kcal

Paruošimo laikas: apie 100 min

Spausdinti