Kiekvienų metų gruodį daugelio namai pakvimpa prieskonių mišiniu, naudojamu meduoliams kepti. Patarimų, kaip išsikepti skanių meduolių yra begalė, bet tą ypatingąjį kepimo būdą arba slaptą ingredientą, kuris paverčia meduolius tobulais, reikia atrasti patiems. Siūlome išbandyti dar vieną kalėdinių, imbierinių meduolių receptą. Galbūt jis bus kaip tik tas, kurio ieškote!

 

Imbieriniai meduoliai

 

meduoliai

  • 650 g miltų
  • 250 g medaus
  • 250 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • Kiaušinis
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 šaukštai imbierų sulčių
  • 25 g kakavos miltelių
  • Malto kardamono pagal skonį
  • Maltų gvazdikėlių pagal skonį
  • Maltų anyžių pagal skonį
  • Šaukštelis malto cinamono
  • Šaukštelis maltų apelsinų žievelių
  • Šaukštelis maltų citrinų žievelių
  • 3 šaukštai brendžio
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį

Glaistui:

  • Kiaušinio baltymas
  • 150 – 200 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis citrinų sulčių
 

Gaminimas

 

Medų, cukrų ir sviestą pašildyti vandens vonelėje, kol cukrus ištirps. Nukelti nuo ugnies ir palikti, kad šiek tiek atvėstų. Pusę miltų sumaišyti su prieskoniais, kepimo milteliais, žievelėmis, kakava. Medaus masę sumaišyti su kiaušiniu. Įpilti brendžio ir imbierų sulčių. Miltus sumaišyti medaus, kiaušinio ir prieskonių mase ir išminkyti tešlą. Tešla turi gautis tvirta ir elastinga. Iš tešlos suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve per naktį. Orkaitę įkaitinti iki 170 – 180°. Iškočioti 3 – 5 mm storio tešlą, išpjauti figūrėles ir kepti 5 – 7 minutes. Stebėti, kad neperkeptų. Paruošti glaistą: kiaušinio baltymą išplakti su šakute, sumaišyti su milteliniu cukrumi. Įpilti citrinų sulčių. Pamirkyti konditerinį teptuką įglaistą ir dekoruoti keptus meduolius. Palikti pora valandų, kad sustingtų.

 

12 porcijų

100 g apie 356 kcal

Paruošimo laikas: apie 80 min

Spausdinti