• Svogūnas
  • 6 bulvės
  • 4 šaukšteliai sviesto
  • 10 ridikėlių lapų
  • 10 ridikėlių
  • 1 l vištienos sultinio
  • 250 g 30 % riebumo grietinės
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas

Nuluptą svogūną supjaustyti plonais žiedais. Švarias bulves supjaustyti plačiais griežinėliais ir kepti, kol truputį suminkštės. Puode ištirpinti sviestą, sudėti svogūnus ir troškinti apie 4 min. Tada įdėti ridikėlių lapus ir troškinti su svogūnais dar 4–5 min. Sudėti kepintas bulves, supilti vištienos sultinį ir virti 30 min. vis pamaišant. Į sriubą supilti grietinę, įdėti druskos, pipirų ir viską trintuvu susmulkinti iki vientisos masės. Į sriubą suberti stambiai tarkuotus ridikėlius ir išmaišyti.



Spausdinti