Pyragus galima kepti ne tik iš kvietinių miltų. Sakoma, kad grikių miltai yra naudingesni ir maistingesni. Juose gausu vitaminų ir mineralų. Be to, grikių miltai tinkami tiems, kurie netoleruoja arba vengia glitimo.

 

  • 250 g grikių miltų 
  • 250 g sviesto
  • 250 g maltų migdolų
  • 250 g cukraus
  • 500 g raudonųjų serbentų uogienės
  • 6 kiaušiniai
  • 2,5 g vanilės
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

 

Kambario temperatūros sviestą ištrinti su puse cukraus. Po vieną sudėti kiaušinio trynius, supilti sijotus grikių miltus, maltus migdolus ir vanilę. Viską gerai išmaišyti.

 

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų su trupučiu druskos ir likusiu cukrumi. Tada sumaišyti su grikių miltų ir migdolų mase.

 

Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo indą. Pabarstyti miltais ir kepti 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

 

Iškepusį pyragą perpjauti horizontaliai į dvi lygias dalis ir pertepti raudonųjų serbentų uogiene. Padėti 2 valandoms į šaldytuvą.

 

100 g apie 333 kcal

Spausdinti