• 750 g svogūnų
  • 50 g sviesto
  • 1/3 stiklinės miltų
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 l mėsos sultinio
  • 250 ml sauso baltojo vyno
  • 3 laurų lapai
  • Šaukštelis džiovintų arba šviežių čiobrelių
  • 6 riekelės sužiedėjusio batono
  • 100 g parmezano
  • Žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimas

Svogūnus supjaustyti griežinėliais ir kepti svieste, kol suminkštės ir gražiai apskrus. Suberti miltus, susmulkintas česnako skilteles ir nuolat maišant kepti apie 3 min. Tuomet supilti sultinį, vyną, suberti smulkintus laurų lapus, čiobrelius, pagardinti druska ir pipirais. Sriubą uždengti ir virti ant silpnos ugnies apie 30 min. Orkaitėje ant grotelių pakepinti batoną iš abiejų pusių 1–2 min. Po to suberti tarkuotą parmezaną ir kepti, kol sūris išsilydys. Patiekti su prancūzišku batonu.



Spausdinti