• 200 g varškės
  • 2 morkos
  • 5 šaukštai daigintų kviečių
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštai saulėgrąžų sėklų

Gaminimas

8 lietiniams iškepti reikia: 8 šaukštų miltų, 1–1,5 stiklinės vandens, kiaušinio, šaukšto aliejaus ir žiupsnelio druskos.

Daigintus kviečius nuplauti ir nuvarvinti. Morkas sutarkuoti. Varškę ištrinti su jogurtu ir citrinų sultimis, sudėti kviečius, pasūdyti, pagardinti pipirais ir išmaišyti. Įmaišyti tarkuotas morkas. Į lietinių tešlą suberti smulkintas saulėgrąžas ir iškepti 8 blynelius. Ant kiekvieno blynelio dėti po kelis šaukštus įdaro, suvynioti ir iš karto patiekti arba laikyti šaldytuve.


Spausdinti