Norint turėti dailią figūrą ir nebijoti papildomų kilogramų kasdieninę mitybą turėtų sudaryti 5 valgymai, iš kurių du užkandžiai.

 

dietos

Paprastai dirbantiems ar daug besimokantiems žmonėms yra gana sudėtinga planuoti valgymo laiką, atsisakyti skanėstų darbe ir laikytis sveikos mitybos principų. Tačiau tai padaryti yra įmanoma. Svarbiausia apgalvoti viską iš anksto: ką ir kada valgysite rytoj ir pasiruošti bei supakuoti maistą iš anksto.

 

Žinoma, pasiruošimas užima laiko, bet dėl puikių rezultatų verta pasistengti. Užkandžiai nebūtinai turi būti nuobodūs: pasirinkimas sveikų ir skanių maisto produktų ir jų derinių yra labai gausus!

 

4 sveiki užkandžiai į darbą ar į mokyklą:

 
  • Džiovinti obuoliai. Obuolių traškučiai ne tik puikiai malšina alkį, bet ir yra naudingi organizmui, net gali padėti numesti svorio. Džiovintus obuolius paruošti reikia štai taip: plonai supjaustyti obuolius ir džiovinti orkaitėje, kurioje palaikoma žema temperatūra, 2,5 valandas arba kol bus visiškai išdžiūvę. Kai traškučiai bus paruošti, pabarstykite cinamonu. Svarbu! cinamonas yra puikus produktas, kuris gali pagreitinti metabolizmą.
 
  • Duonos skrebutis su avokadu. Avokadas yra idealus produktas tiems, kurie stebi ir kontroliuoja savo svorį. Be to, vertingos maistinės medžiagos avokaduose padeda išsaugoti sveikus, stiprius ir žvilgančius plaukus bei odą. Skrebučiui su avokadui pagaminti reikės skrudintos duonos ir avokado minkštimo. Pastarąjį geriausiai šiek tiek sutrinti šakute ir paskaninti druska bei šiek tiek citrinų sulčių. Tokį užkandį geriausia valgyti rytais.
 
  • Pomidoras su sūriu. Pajutus alkį reikėtų ne rinktis nesveikus, kaloringus užkandžius, geriau ir sveikiau užkandžiauti šviežiu, sultingu pomidoru su šiek tiek fetos ar mocarelos sūrio. Patiekti pomidorų salotas su alyvuogių aliejumi, šviežiais bazilikais ir mėgautis besibaigiančios vasaros skoniu. Įdomu! Alyvuogių aliejų galima pakeisti nerafinuotu saulėgrąžų aliejumi.
 
  • Glotnučiai – košės. Glotnučiai ir košės gali būti idealus priedas pirmajai dienos daliai ir gali pakelti nuotaiką net pačiomis niūriausiomis ir labiausiai apsiniaukusiomis dienomis. Tokiam užkandžiui pagaminti reikės banano, bet kokios uogos (galima naudoti šviežias ir šaldytas), šiek tiek pieno ir avižinių dribsnių. Elektriniu trintuvu sutrinti vaisius ir uogas su pienu ir prieš valgant sumaišyti su avižiniais dribsniais. Svarbu! Antrąjį dienos užkandį rinktis iš riešutų, rauginto pieno produktų arba daržovių salotų.