Į šv. Valentino simbolį – širdelę – panašios braškės pasaulyje laikomos afrodiziakais. Begalė smulkių sėklyčių ant šių uogų simbolizuoja vaisingumą. Braškės ypač dera su saldžiais padažais, šokoladu, plakta grietinėle…

 

Migdolinės duonos širdelės

  • 6 riekelės duonos
  • 2 kiaušiniai
  • 60 ml pieno
  • Šaukštelis migdolų esencijos
  • 230 gramų sviesto
  • 3 šaukšteliai miltelinio cukraus
  • Braškių

Gaminimas

Iš duonos riekelių išpjaustyti širdeles. Išplakti kiaušinius, pieną ir pusę šaukštelio migdolų esencijos. Plakinyje pamirkyti duonos širdeles iš abiejų pusių. Atskirai ištirpinti 2 šaukštus sviesto. Svieste iš abiejų pusių apkepti duonos širdeles. Migdoliniam sviestui reikės sumaišyti miltelinį cukrų, likusį sviestą ir esenciją. Aptepti riekeles ir papuošti braškių puselėmis.

 

Braškės su šokoladiniu kremu

  • 42 g juodojo šokolado
  • 227 g tepamo sūrelio
  • Šaukštelis vanilės esencijos
  • 230 g plaktos grietinėlės
  • 18 braškių

Gaminimas

Sutarkuoti šokoladą. Jį, išskyrus du šaukštelius, ištirpinti ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Išplakti tepamą sūrelį ir vanilės esenciją, šokoladą. Įmaišyti plaktą grietinėlę ir šaukštelį šokolado. Lėkštėje išdėlioti braškių puseles. Užtepti kremo. Pabarstyti šokolado drožlėmis.

Spausdinti