Pasaulyje patys populiariausi daigai tikriausiai yra liucernos. Juos auginti paprasta net namie. Riešutus primenančio skonio daigai turi daug vertingų maistinių medžiagų, todėl jomis verta praturtinti sumuštinius, salotas, sriubas ar žaliuosius kokteilius.

  • Liucernos daiguose gausu medžiagos kanavanino, aminorūgšties analogo, kuri gali padėti, sergant leukemija, krūties, kasos ir žarnų vėžiu.
  • Šiuose augaluose yra daug saponinų, kurie padeda sumažinti blogojo cholesterolio lygį ir palaikyti normalų gerojo cholesterolio lygį.
  • Manoma, kad saponinai taip pat gali apsaugoti nuo aterosklerozės (arterijų sukietėjimo), kitų širdies ir kraujagyslių ligų.
  • Vertingos medžiagos esančios liucernos daiguose slopina ir gydo uždegimą. Šiuos žalumynus į kasdienę mitybą turėtų įtraukti tie, kurie nori išvengti širdies smūgio ar palengvinti artrito ligos simptomus.
  • Liucernos daiguose yra labai daug antioksidantų, palyginus su daugeliu kitų augalinių produktų. Antioksidantai yra būtini stipriai imuninei sistemai. Jie apsaugo organizmą nuo žalingų laisvųjų radikalų.
  • Liucernos daigai yra labai nekaloringi. Juose gausu skaidulų ir baltymų. Pakeitus kai kuriuos kaloringus, riebius produktus liucernų daigais, galima greičiau numesti svorio.
  • Daiguose yra estrogenų, todėl jie laikomi profilaktine priemone nuo osteoporozės. Manoma, kad liucernose esančios medžiagos stiprina kaulus, atstato kaulų tankį.
  • Sergantiems diabetu rekomenduojama vartoti daugiau liucernų daigų. Kol kas dar neatlikta daug tyrimų, tačiau jau pastebėta, kad liucernų daigai šiek tiek sumažino cukraus kiekį pacientų kraujyje.