Kaip numesti svorio iki vasaros? Laikantis čekiškos dietos! Ši dieta neturi nieko bendro su tradicine regiono virtuve, atvirkščiai, padeda atsikratyti antsvorio, kuris atsiranda valgant daug riebių bulvinių ir miltinių patiekalų. Čekų tradicinė virtuvė panaši į lietuvių. Todėl tai, kas padeda numesti svorio jiems, turėtų padėti ir mums!

 

Sveikos mitybos dietą, kai tarp valgymų daroma bent 5 valandų pertrauka, sudarė žymus čekų dietologas dr. D. Hovatas. Geresnių rezultatų galima pasiekti, ne vien laikantis dietos, bet ir reguliariai sportuojant.

 

Dietos reikia laikytis 21 dieną. Per šį laikotarpį turėtų nukristi iki 7 kg. Mityboje turėtų netrūkti baltymų, vitaminų, mineralinių medžiagų, tačiau mažiau angliavandenių. Riebalų leidžiama suvartoti iki 10 g per dieną. Valgyti 5 kartus per dieną. Atsisakyti cukraus. Vartoti lieso pieno produktus.

 

Pirmadienis

 
  • Pusryčiai: virtas kiaušinis, žalioji arbata arba kava be cukraus, riekė ruginės duonos arba 10 šaukštų garuose virtų rugių dribsnių.
  • Priešpiečiai: 2 obuoliai.
  • Pietūs: 130 g liesos jautienos ar vištienos, 100 g virtų bulvių su žalumynais ir druska (be sviesto), 200 g salotų iš agurkų ir krapų, juodos kavos be cukraus, mineralinio vandens.
  • Pavakariai: arbatos be cukraus, 100 g mėgstamų uogų.
  • Vakarienė: 80 g lieso kumpio, kiaušinis, 100 g garuose virtų daržovių, 10 g sviesto, obuolių sulčių.

Antradienis

 
  • Pusryčiai: 30 g kumpio, riekė ruginės duonos arba 10 šaukštų garuose virtų rugių dribsnių, arbatos be cukraus.
  • Priešpiečiai: 150 g greipfruto.
  • Pietūs: 150 g mėsos su virtomis morkomis ir bulvėmis (200 g).
  • Pavakariai: stiklinė pomidorų sulčių.
  • Vakarienė: 100 g bulvių su 50 g varškės, mineralinis vanduo.

Trečiadienis

 
  • Pusryčiai: arbata be cukraus, sausainis.
  • Priešpiečiai: 200 g morkų salotų.
  • Pietūs: 50 g troškintos jautienos, 150 g meliono, 100 g bulvių, mineralinio vandens.
  • Pavakariai: kava su pienu (100 ml).
  • Vakarienė: 150 g keptos žuvies filė, 150 g virtų špinatų, jūros dumblių arba šparaginių pupelių su citrinos sultimis, mineralinis vanduo.

Ketvirtadienis

 
  • Pusryčiai: 100 g varškės, riekė ruginės duonos, arbatos be cukraus.
  • Priešpiečiai: 100 g uogų.
  • Pietūs: 150 g virtos jautienos, 100 g bulvių, stiklinė sulčių.
  • Pavakariai: stiklinė kefyro.
  • Vakarienė: daržovių salotos, sultys arba mineralinis vanduo.

Penktadienis

 
  • Pusryčiai: 50 g grietinėlės sūrio, 30 g ruginės duonos, arbatos be cukraus.
  • Priešpiečiai: 2 apelsinai.
  • Pietūs: 150 g virtos vištienos, 100 g virtų bulvių, agurkų salotų.
  • Pavakariai: 2 obuoliai.
  • Vakarienė: omletas iš 2 kiaušinių ir kumpio (30 g), 150 g pomidorų salotų, sultys.

Šeštadienis

 
  • Pusryčiai: 2 obuoliai, 150 g meliono arba 200 g arbūzo.
  • Priešpiečiai: 200 g morkų salotų.
  • Pietūs: 100 g virtos jautienos, 100 g virtų bulvių, 50 g kopūstų salotų.
  • Pavakariai: 100 g tarkuotų morkų su cinamonu ir jogurtu.
  • Vakarienė: 100 g grybų su kiaušiniu, agurkų salotos, mineralinis vanduo.

Sekmadienis

 
  • Pusryčiai: 50 g varškės, ruginis skrebutis, arbata be cukraus.
  • Priešpiečiai: stiklinė pieno.
  • Pietūs: 150 g virtos jautienos, 100 g virtų bulvių, 100 g žalių daržovių.
  • Pavakariai: 200 g keptų pupelių, 100 ml kavos su pienu, mineralinis vanduo.
  • Vakarienė: puodelis jogurto su avižiniais sausainiais (50 g).