Rauginti kopūstai – tikra vitaminų saugykla. Tai ypač aktualu, kai šaltuoju metų laiku ima kibti peršalimo ligos, kamuoti vitaminų trūkumas. Rauginti kopūstai – tradicinis garnyras prie daugelio karštų patiekalų, tačiau jie taip pat gali būti ir pagrindinių patiekalų sudedamoji dalis…

 

Virtinukai su raugintais kopūstais ir ridikais

 

Tešlai:

  • 380 g miltų
  • 150 g verdančio vandens
  • 20 ml aliejaus
  • Pusė šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 300 g raugintų kopūstų
  • 100 g baltojo ridiko
  • Svogūnas
  • Kiaušinis
  • 45 g sviesto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Raugintus kopūstus ir ridiką atskirai sumalti ir nuspausti sultis. Tada sumaišyti su smulkintu svogūnu, kiaušiniu, ištirpintu sviestu, druska ir pipirais.

 

Į miltus supilti aliejų, druską, verdantį vandenį. Išmaišyti ir kai šiek tiek atvės, išminkyti tešlą ir plonai iškočioti. Iš tešlos išspausti skrituliukus, į kurių vidurį įdėti įdaro. Tešlą perlenkti pusiau ir užlankstyti kraštus.

 

Sudėti į verdantį, pasūdytą vandenį. Kai virtinukai iškils į vandens paviršių, virti dar 5 – 7 minutes.

 

100 g apie 166 kcal

 

Raugintų kopūstų ir bulvių apkepas

 

  • 200 g raugintų kopūstų
  • 3 bulvės
  • Svogūnas
  • 2 kiaušiniai
  • 30 g sviesto
  • Šaukštelis maltos saldžiųjų paprikų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir šiek tiek apkepinti svogūną. Tada sudėti raugintus kopūstus ir taip pat šiek patroškinti.

 

Nuskusti bulves ir sutarkuoti. Tarkuotas bulves sumaišyti su kopūstais, svogūnais, kiaušiniais, druska ir pipirais. Masę sudėti į riebalais išteptą kepimo indą ir pabarstyti viršų paprikų milteliais. Kepti 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

 

100 g apie 143 kcal

 

Raugintų kopūstų ir pievagrybių salotos

 

  • 300 g raugintų kopūstų
  • 100 g pievagrybių
  • 4 bulvės
  • 1 – 2 svogūnai
  • 45 ml aliejaus
  • Cukraus, krapų pagal skonį

Gaminimas

 

Grybus nuplauti, nuvalyti, smulkiai supjaustyti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Susmulkinti svogūnus. Bulves išvirti su lupenomis, tada nulupti ir supjaustyti. Tada grybus, bulves sumaišyti su raugintais kopūstais, cukrumi ir aliejumi. Papuošti smulkiai supjaustytais krapais.

 

100 g apie 94 kcal

Spausdinti