Šąlant orams rekomenduojama valgyti daugiau fermentuotų maisto produktų, iš kurių, ko gero, labiausiai mėgstami yra rauginti kopūstai. Rudenį ir žiemą – tai idealus, vitamino C turtingas, garnyras prie beveik bet kokių karštų ir šaltų patiekalų. Raugintus kopūstus taip pat galima naudoti kaip įdarą pyragams. „Prie kavos“ rekomenduoja išbandyti būtent šį receptą! Pavyks net tiems, kurie gana retai šeimininkauja virtuvėje!

 

kopustai

  • 120 g miltų
  • 50 g rūkytos kiaulienos
  • 100 g mažai sūdytos lašišos
  • Kiaušinis
  • 400 g raugintų kopūstai
  • 2 šaukštai kedrinių pinijų
  • 2 šaukštai 30 %grietinės
  • 2 šaukštai 22 % grietinėlės
  • 2 šaukštai sviesto
  • Šaukštas augalinio aliejaus
  • Druskos, maltų juodųjų, cukraus pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Miltus sumaišyti su kiaušiniu, aliejumi, druska ir 5 šaukštais šilto vandens, kol gausis vientisos konsistencijos masė. Uždengti ir palikti 20 min. Rūkytą kiaulieną smulkiai supjaustyti ir pakepinti 6 minutes, kol gražiai apskrus. Sudėti kedrines pinijas, raugintus kopūstus ir maišant pavirti 5 min. Tešlą plonai iškočioti. Išplakti grietinę su grietinėle, cukrumi, druska, pipirais, aptepti tešlą. Ant tešlos sudėti raugintus kopūstus ir supjaustytą lašišą. Susukti tešlą, aptepti aliejumi ir kepti orkaitėje apie 40 min.

 

8 porcijų

100 g apie 274 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti