Šis jautienos ir džiovintų slyvų troškinys ne tik skanus ir sotus. Jautienoje ir slyvose gausu geležies, todėl šis patiekalas stiprina imuninę sistemą, padeda išlikti energingiems ir žvaliems, išvengti peršalimo ligų. Geležis – gyvybiškai svarbus mikroelementas, kurio per dieną su maistu rekomenduojama suvartoti 14 miligramų.

 

  • 500 g jautienos
  • 150 g džiovintų slyvų
  • 45 g sviesto
  • 2 svogūnai
  • 2 morkos
  • 30 ml pomidorų padažo
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, petražolių pagal skonį

Gaminimas

 

Mėsą nuplauti ir nusausinti su popieriniu rankšluosčiu. Supjaustyti smulkiais kubeliais. Smulkiai supjaustyti svogūną. Supjaustyti morkas. Svieste apkepti jautieną, kol gražiai parus. Tada sudėti į lėkštę.

 

Keptuvėje pakepinti svogūnus ir morkas. Įpilti pomidorų padažo ir dar truputėlį patroškinti daržoves. Tada sudėti mėsą. Įpilti 180 ml vandens, įberti druskos ir pipirų. Keptuvę uždengti ir troškinti ant labai mažos ugnies apie valandą. Išgaravus vandeniui, įpilti dar. Likus 30 minučių į mėsos troškinį sudėti švariai nuplautas slyvas. Patiekalą papuošti šviežiomis petražolėmis.

 

100 g apie 188 kcal

Spausdinti