Parfė – tai šaltas, prašmatnus desertas, dažnai gaminamas iš jogurto ir uogų ir patiekiamas aukštose, stiklinėse taurėse. Puikiai tiks, jei norisi pavaišinti svečius kažkuo skaniu, bet ką gaminti būtų visiškai nesudėtinga. Spanguolės arba bruknės – šaltojo sezono uogos, kuriomis neretai gardinami Kalėdų ir Naujųjų metų valgiai. Su jomis paruoštas parfė – dieviško skonio!

 

parfė

  • 340 g spanguolių arba bruknių
  • 180 ml vandens
  • 120 ml klevų sirupo
  • 1 l graikiško jogurto
  • 120 g javainių
  • Rozmarinų puošti
 

Gaminimas

 

Uogas užpilti vandeniu ir virti ant vidutinės ugnies, kol pradės sproginėti ir taps minkštos (apie 10 minučių). Supilti pusę klevų sirupo ir pavirti dar 5 minutes. Išjungti ugnį ir palikti, kad šiek tiek atvėstų. Graikišką jogurtą sumaišyti su likusiu klevų sirupu. Į stiklines sluoksniais dėti graikišką jogurtą, spanguoles arba bruknes ir trupintus javainius. Viršų papuošti likusiomis nevirtomis uogomis bei rozmarino šakele.

 

4 porcijų

100 g apie 105 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

Spausdinti