Tradiciškai silkė laikoma 1 iš 12 šv. Kūčių patiekalų. Tai pasninko valgis, primenantis Dievo stebuklą, kai minia žmonių buvo pamaitinta dviem žuvimis ir penkiais kepaliukais duonos. Kūčių vakarą netekėjusios merginos valgydavo sūriai, pavyzdžiui, silkę, nes tikėjo, kada tada susapnuos savo būsimą vyrą, atnešantį stiklinę vandens. Silkę valgyti sveika, nes joje esantys mikroelementai ir omega 3 rūgštys mažina peršalimo ligų riziką.

 

silkė

  • 4 silkių filė
  • 3 bulvės
  • 2 morkos
  • 3 burokėliai
  • Svogūnas
  • 4 kiaušiniai
  • Majonezo pagal skonį
  • Garstyčių pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Petražolių puošti
 

Gaminimas

 

Bulves, morkas, burokėlius, kiaušinius išvirti, nulupti ir smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. Paskaninti druska ir pipirais. Silkę supjaustyti kubeliais. Majonezą sumaišyt su garstyčiomis. Dėti sluoksnį silkės, majonezo, bulvių, majonezo, kiaušinių, morkų, vėl majonezo ir burokėlių, sumaišytų su majonezu. Sluoksniuotą silkę 30 minučių atvėsinti šaldytuve. Papuošti šviežiomis petražolių šakelėmis.

 

4 porcijų

100 g apie 193 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

Spausdinti