Šv. Velykų vaišių stalas neįsivaizduojamas be kiaušinių ir jų patiekalų. Visų mėgstamos įvairios sluoksniuotos salotos su kiaušiniais paprastai yra ne tik sočios, bet ir estetiškai atrodo. Pertepimui naudojamas majonezas dėl savo sudėties labai dera su kiaušiniais ir sustiprina jų skonį.

 

  • 4 – 5 virti kiaušiniai
  • 4 – 5 virtos bulvės
  • Svogūnas
  • 125 g konservuotos žuvies
  • 200 g sūrio
  • Šaukštelis 9 proc. acto
  • Šaukštas cukraus
  • 2 šaukštai šilto vandens
  • 200 g majonezo
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais. Pašlakstyti vandeniu su actu ir cukrumi. Palikti marinuotis 15 – 20 minučių.

 

Kiaušinius ir žuvį sutrinti šakute. Stambiai sutarkuoti bulves ir sūrį. Visus produktus, reikalingus salotoms, padalinti į dvejas dalis.

 

Į salotinės dugną dėti sluoksnį bulvių, tada kiaušinių, tarkuoto sūrio, žuvies ir svogūnų ir vėl iš pradžių. Kiekvieną sluoksnį pertepti majonezu. Galima pabarstyti druska ir pipirais. Po 20 – 30 minučių salotas galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba garnyrą.

 

2 idėjos:

 

  • Salotas galima papildyti dviem tarkuotų morkų sluoksniais, o pertepimui naudojamą majonezą maišyti su pomidorų padažu.
  • Konservuotą žuvį galima pagardinti tarkuota citrinos žievele, o sūrį – smulkintais krapais ar kitais žalumynais.

100 g apie 268 kcal

Paruošimo laikas: 50 min

4 – 6 porcijos

Spausdinti