Ar žinojote 5 faktus apie braškes? 1) 8 braškės atitinka 140 % rekomenduojamos vitamino C dienos normos. 2) Belgijoje yra muziejus, skirtas braškėms. 3) Ant vienos braškės yra vidutiniškai apie 200 sėklų. 4) Libane kasmet rengiamas festivalis, kuriame kepamas didžiausias pasaulyje braškių pyragas. 5) Braškų skonis priklauso nuo oro sąlygų, rūšies ir derliaus nuėmimo laiko.

 

braskes

Sluoksniuotas braškių desertas aukštose stiklinėse

 

  • 300 g braškės
  • 100 g trapios tešlos sausainių
  • 2 – 3 amerkietiški zefyrai
  • 200 ml riebios grietinės
  • 5 šaukštai cukraus
  • Juodojo šokolado puošti
  • Vaflinių vamzdelių puošti

 

Gaminimas

 

Braškes supjaustyti į 4 dalis, amerikietiškus zefyrus supjaustyti kubeliais. Sausainius sutrupinti. Grietinę išsukti su cukrumi. Sausainius, zefyrus ir braškes sudėti į stiklinių apačią. Dėti grietinės ir vėl pakartoti sluoksnius. Papuošti tarkuotu juodojo šokolado ir vafliniais vamzdeliais. Padėti į šaldytuvą valandai.

 

 

 

 

 

 

 

2 porcijų

100 g apie 184 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

Spausdinti