• 250 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 100 g miltelinio cukraus
  • Nutarkuotos citrinos žievelė
  • 2 kiaušinių tryniai
  • Žiupsnelis druskos
  • 5–6 obuoliai
  • 3 šaukštai cukraus
  • Šaukštelis maltų imbierų
  • Sauja razinų

Gaminimas

Sumaišyti miltus, kiaušinių trynius, sviestą, cukrų ir pusę kiekio citrinos žievelių, įberti druskos, įpilti šlakelį vandens. Užminkyti tešlą ir padalyti pusiau. Iš vienos pusės iškočioti apskritą 0,5 cm storio lakštą. Kepimo indą ištepti sviestu, iškloti tešlos lakštą ir padėti į šaldytuvą.

Obuolius supjaustyti kubeliais, sumaišyti su cukrumi, citrinos žievelėmis, imbieru, išmirkytomis razinomis, sudėti į keptuvę, įpilti šaukštą vandens ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies apie 5 min. Įdarą paskirstyti ant atvėsintos tešlos. Tešlos kraštus patepti kiaušinio baltymo plakiniu ir užkloti likusios tešlos iškočiotu lakštu, kraštus užspausti. Kepti apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ºC temperatūros.



Spausdinti