Sakoma, kad pusryčiams geriau bet kas, nei nieko. Po ilgo nakties miego kūnui reikia atkurti jėgas ir gauti būtinų medžiagų iš maisto. Nors ir ne pats sveikiausias produktas, tačiau vafliai retkarčiais tinkami valgyti rytą. Ypač jei jie pagardinami šviežiais vaisiais ir uogomis, kepami iš viso grūdo, rupių miltų (skaidulų šaltinis) ir (arba) be kiaušinių.

 

  • 180 g rupių miltų
  • Kiaušinis
  • 360 ml kambario temperatūros pieno
  • 100 g tirpinto sviesto
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos

Gaminimas

 

Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų sumaišyti. Atskirai išplakti kiaušinį su pienu ir tirpintu sviestu. Tada viską sumaišyti, kol tešla bus be gumuliukų. Kepti įkaitintoje vaflių keptuvėje, šiek tiek pateptoje riebalais.

 

100 g apie 200 kcal

Paruošimo laikas: 25 min

7 porcijos

Spausdinti