Nesvarbu, ar lauke minusinė ar šiek tiek aukštesnė temperatūrą – žiemą šalta visada. Šiuo metu labiausiai norisi šiltų dalykų: vilnonių kojinių, minkštučių pledų ir karštų sriubų… Daugelis žiemą verda sočias mėsiškas sriubas, tačiau – tai ne vienintelis (galbūt ir ne pats geriausias pasirinkimas). Bent retkarčiais, ypač, kol nesibaigė Adventas, verta papildyti mityba gardžiomis ir kitokiomis sriubomis iš daržovių ir vaisių.

 

Neįprasta obuolių ir bulvių sriuba

sriubos

  • 1 – 2 obuoliai
  • 2 didelės bulvės
  • Svogūnas
  • Skiltelė česnako
  • 700 ml daržovių sultinio
  • Šaukštas obuolių sidro acto
  • 2 šaukštai sviesto
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Kietojo sūrio, obuolių puošti

 

Gaminimas

 

Ant vidutinės ugnies kaitinti aliejų su sviestu, kol sviestas ištirps. Sudėti smulkintą svogūną, česnaką, nuluptą ir supjaustytą obuolį ir troškinti, kol taps gražios auksinės spalvos (apie 10 minučių). Sudėti skustas ir supjaustytas bulves, supilti daržovių sultinį, obuolių actą ir virti ant mažos ugnies, kol bulvės bus visiškai išvirusios. Sriubą sutrinti elektriniu smulkintuvu. Paskaninti druska ir pipirais. Viršų papuošti tarkuotu sūriu (pavyzdžiui, čederio) ir pakepintais obuoliais. Patiekti su duonos skrebučiais.

 

100 g apie 78 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

4 porcijos

 

Raudonųjų lęšių sriuba su žiediniais kopūstais

 

  • 120 g raudonųjų lęšių
  • 400 g žiedinių kopūstų
  • Morka
  • Paprika
  • Pomidoras
  • 45 ml augalinio aliejaus
  • 1,6 l vandens
  • Lauro lapas
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Krapų puošti

 

Gaminimas

 

Lęšius nuplauti. Morką sutarkuoti, supjaustyti papriką, pomidorą ir kopūstų žiedynus. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti morkas ir paprikas. Suberti lęšius, užpilti verdančiu vandeniu ir virti ant mažos ugnies. Kai daržovės ir lęšiai bus šiek tiek apvirę, sudėti žiedinius kopūstus, pomidorus. Paskaninti prieskoniais. Kai daržovės bus visiškai išvirusios, išjungti ugnį ir papuošti sriubą smulkintais, šviežiais krapais.

 

 

100 g apie 39 kcal

Paruošimo laikas: 60 min

8 porcijos

Spausdinti