Bandelės tinka ir prie kavos, ir prie arbatos. Jos gali būti saldžios ir sūrios. Kitaip tariant, kiekvienas gali rasti savo mėgstamiausią bandelę. Bandelių išsikepti namie nėra sudėtinga. Bandelėmis bei prieskoniais kvepiantys namai siejasi su jaukumu ir šiluma. Kodėl ji nepasigaminus?

 

Bandelės su varške

 

bandelės

  • 600 g miltų
  • 350 ml šilto pieno
  • 2 šaukštai cukraus
  • 11 g sausų mielių
  • 1,5 – 2 šaukšteliai druskos
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • Aliejaus kepti

Įdarui:

  • 3 kiaušiniai
  • 2 – 3 šaukštai sviesto
  • 400 – 500 g varškės
  • 100 g krapų
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Sumaišyti šiltą pieną, cukrų, mieles, druską su pora šaukštų aliejaus. Tada supilti du trečdalius miltų ir išminkyti tešlą. Palaipsniui supilti likusius miltus. Tešlą palikti šiltoje vietoje kilti. Paruošti įdarą. Į varškę įmušti kiaušinius, įdėti druskos ir smulkiai supjaustytus krapus. Tešlą padalyti į tiek dalių, kiek bus bandelių. Iškočioti, įdaryti varške su krapais ir suformuoti bandeles. Palikti 20 – 30 minučių kilti. Sudėti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 10 – 15 minučių arba kol gražiai apskrus.

 

8 – 10 porcijų

100 g apie 309 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val.

 

Bandelės su cinamonu

 
  • 450 – 500 g miltų
  • 120 ml pieno
  • Kiaušinis
  • Trynys
  • 100 g sviesto
  • Šaukštelis sausų mielių
  • 6 šaukštai cukraus
  • 15 g vanilinio cukraus
  • 2 šaukštai malto cinamono
  • Druskos pagal skonį
  • Sviesto kepti
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Sumaišyti miltus su mielėmis, pienu, minkštu sviestu, kiaušiniu, druska, 2 šaukštais cukraus ir vanilinio cukraus. Išminkyti tešlą. Palikti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Tešla turi padidėti maždaug 3 kartus. Tada iš tešlos iškočioti stačiakampį, pabarstyti cukrumi bei cinamonu. Tešlą suvynioti. Supjaustyti 2 – 3 cm storio gabalėliais. Sudėti ant riebalais išteptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos. Bandeles aptepti plaktu kiaušinio tryniu. Kepti 10 – 15 minučių arba kol gražiai apskrus.

 

8 – 10 porcijų

100 g apie 214 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val.

 

Bandelės su persikais

 
  • 300 g persikų
  • 25 – 30 g sviesto
  • 240 ml pieno
  • 4 kiaušiniai
  • 400 g miltų
  • 11 g sausų mielių
  • 3 – 4 šaukštai cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°.  Į šiltą pieną suberti mieles, cukrų ir išmaišyti. Kiaušinius išplakti, įdėti druskos. Tada mieles sumaišyti su kiaušiniais, įdėti miltų ir išminkyti tešlą. Padalyti tešlą į dvi dalis, aptepti šiltu aliejumi. Padėti į šaldytuvą 20 minučių. Persikus supjaustyti ir pora minučių apkepinti įkaitintame aliejuje. Pagal skonį įdėti cukraus. Sirupą nusunkti ir atidėti į šalį. Tešlą padalyti į tiek dalių, kiek bus bandelių. Iškočioti, įdaryti persikais ir suformuoti bandeles. Kepti 20 – 30 minučių. Keptas bandeles aplieti likusiu sirupu.

 

8 – 10 porcijų

100 g apie 253 kcal

Paruošimo laikas: apie 1 val.

Spausdinti